• Ναυτιλία

    Gourdomichalis Maritime: Πούλησε ένα από τα νεότερα bulker του στόλου της


    Στην πώληση ενός εκ των νεότερων φορτηγών πλοίων του στόλου της προχώρησε η ναυτιλιακή Gourdomichalis Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Γουρδομιχάλη.

    Σύμφωνα με την Intermodal, πρόκειται για το χωρητικότητας 56,750 dwt φορτηγό πλοίο Kavo Platanos, κατασκευής 2011, το οποίο εξαγόρασε κινέζικη εταιρεία έναντι 9,4 εκατ. δολαρίων, τιμή ικανοποιητική όπως υποστηρίζουν ναυλομεσίτες.

    H Gourdomichalis Maritime  είχε παραγγείλει το συγκεκριμένο πλοίο στο ναυπηγείο Jingling της Κίνας, τον Ιανουάριο 2009, ενώ πρόκειται να περάσει ειδική επιθεώρηση τον επόμενο μήνα.

    Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1969 από τον Στάθη Γουρδομιχάλη, διαθέτει -σύμφωνα με την ιστοσελίδα της- έξι φορτηγά πλοία στον στόλο της, panamax και supramax, με μέση ηλικία τα 12 έτη.

    Στις αρχές του 2020, εξαγόρασε το νεότερο και πιο μοντέρνο bulker του στόλου της, το χωρητικότητας 58,740 dwt Easter N, κατασκευής 2013. Το πλοίο ανήκε σε ιαπωνική εταιρεία και το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε στα 15 εκατ. δολάρια.

    Το φορτηγό πλοίο μετονομάστηκε σε Kavo Perdika και η αξία του, σύμφωνα με το tradewinds, κυμαίνεται στα 13 εκατ. δολάρια.

    Η προηγούμενη κίνηση της εταιρείας στην αγορά ξηρού φορτίου ήταν τον Ιούλιο του 2019, όταν προχώρησε στην πώληση του χωρητικότητας 76.800 dwt πλοίου Kavo Manali, κατασκευής 2004, έναντι 8,5 εκατ. δολαρίων.

    Μάλιστα η συναλλαγή έκανε αίσθηση εκείνη την περίοδο, καθώς ήταν η πρώτη πώληση πλοίου που πραγματοποίησε η Gourdomichalis Maritime από τον Δεκέμβριο του 2008, δηλαδή για περισσότερα από δέκα χρόνια. Αγοράστρια εταιρεία ήταν η επίσης ελληνικών συμφερόντων Niriis Shipping.

    Για περισσότερο από 30 χρόνια, τα πλοία της ναυτιλιακής φέρουν το πρόθεμα “Kavo” μπροστά από τα ονόματα τους.

    Ιστορικά η εταιρεία διαχειρίζονταν διάφορων κατηγοριών πλοία, συμπεριλαμβανομένων δεξαμενόπλοιων και φορτηγών πλοίων ξηρού φορτίου, χωρητικότητας έως 100.000 dwt. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 επικεντρώθηκε αποκλειστικά στα bulkers, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του 2000 υλοποίησε με επιτυχία ένα πρόγραμμα κατασκευής νέων πλοίων.

    Προς πώληση, άμεσα, και τα δύο κομμάτια των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

    Σε πλήρη ανάπτυξη η κοινωνική δράση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

    Πέτρος Παππάς: Αύξηση κερδών και ρευστότητας στο τρίτο τρίμηνο για την Star Bulk

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ