• Ναυτιλία

    Global Ship Lease (Γιώργος Γιουρούκος): Εξασφαλισμένα έσοδα 1,97 δισ. δολάρια

    Γιώργος Γιουρούκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Global Ship Lease

    Γιώργος Γιουρούκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Global Ship Lease


    Ο εφοπλιστής Γιώργος Γιουρούκος, εκτελεστικός πρόεδρος της Global Ship Lease, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου του τρέχοντος έτους, όπου η εταιρεία του με 68 containerships, κατέγραψε έσοδα ύψους 321,4 εκατ. δολαρίων, έναντι 308,1 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο, είπε:

    «Το δεύτερο τρίμηνο, η GSL συνέχισε να επωφελείται από την ισχυρή κάλυψη των συμβολαίων σε ελκυστικές τιμές. Τα μεσαίου και μικρότερα πλοία, όπως αυτά που απαρτίζουν τον στόλο της GSL, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των παγκόσμιων δικτύων των εταιρειών τακτικών γραμμών και παραμένουμε σε συζητήσεις για πρόσθετες ευκαιρίες να επεκτείνουμε την τρέχουσα κάλυψη ναύλωσης ύψους 1,97 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με περιορισμένο μόνο αριθμό ανοιχτών ημερών έως το τέλος του 2024. Σκοπεύουμε να διατηρήσουμε την πειθαρχημένη και απρόσκοπτη προσέγγιση των εξαγορών που ωφέλησε την GSL, εστιάζοντας σε μεταχειρισμένα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ο ισχυρός ισολογισμός μας και οι συνεχείς ταμειακές ροές μας παρέχουν μια ισχυρή πλατφόρμα από την οποία μπορούμε να επιδιώξουμε επιλεκτικά ευκαιρίες ανάπτυξης που αυξάνουν την αξία της εταιρείας, ενώ υποστηρίζουν επίσης το ελκυστικό μας μέρισμα και το ενεργό πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών”.

    Τα κυριότερα οικονομικά μεγέθη κατά το δεύτερο τρίμηνο 2023 είναι τα εξής:

    Τα λειτουργικά έσοδα ήταν 162,1 εκατομμύρια δολάρια δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2023, αυξημένα κατά 4,9% από 154,5 εκατομμύρια δολάρια για την περίοδο του προηγούμενου έτους.

    Για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023, τα λειτουργικά έσοδα ήταν 321,4 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 4,3% από 308,1 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2022.

    Τα καθαρά έσοδα για τους κοινούς μετόχους ανήλθαν σε 75,4 εκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 41,2% επί των καθαρών εσόδων ύψους 53,4 εκατομμυρίων δολαρίων για την περίοδο του προηγούμενου έτους.

    Το καθαρό εισόδημα για την ίδια περίοδο ήταν 74 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 11,8% σε σχέση με τα καθαρά έσοδα 66,2 εκατομμυρίων δολαρίων για την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

    Για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023, το καθαρό εισόδημα που ήταν διαθέσιμο στους κοινούς μετόχους ήταν 147,6 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 21,8% επί των καθαρών εσόδων 121,2 εκατομμυρίων δολαρίων για την περίοδο του προηγούμενου έτους.

    Τα καθαρά έσοδα για την ίδια περίοδο ήταν 149,5 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά 12% σε σχέση με τα καθαρά έσοδα για την περίοδο του προηγούμενου έτους ύψους 133,5 εκατ. δολάρια.

    Διαβάστε επίσης

    Διασώθηκαν 35 άτομα στη Σάμο

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica Group

    Νομιμοποίηση λιμενικών υποδομών της Δονούσας



    ΣΧΟΛΙΑ