• Ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου: Νέα κίνηση της Dynagas στον κλάδο LNG

    Γιώργος Προκοπίου Πηγή: Money Marine

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Πηγή: Money Marine


    Στην ενίσχυση του στόλου της με δύο ακόμη LNG carriers προχωρά η ναυτιλιακή Dynagas του Γιώργου Προκοπίου.

    Η εταιρεία ενεργοποίησε προηγούμενη option για την κατασκευή δύο επιπλέον πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), αυξάνοντας στα τέσσερα τα LNG carries που έχει παραγγείλει στο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries.

    Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Tony Lauritzen πρόκειται για δύο πλοία χωρητικότητας 200,000 cbm, τα οποία θα κατασκευαστούν με το σύστημα συγκράτησης φορτίου Mark III Flex Plus και θα παραδοθούν στα μέσα του 2023.

    Όπως αναφέρει το tradewinds, η Dynagas είναι η μόνη ναυτιλιακή που έχει παραγγείλει πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου χωρητικότητας 200,000 cbm.

    Εντός του 2019 η εταιρεία είχε υπογράψει την αρχική σύμβαση για δύο πλοία μεταφοράς LNG στο ίδιο ναυπηγείο (ΗΗΙ), το κόστος των οποίων, σύμφωνα με την VesselsValue, ανήλθε στα 343 εκατ. δολάρια. Η παράδοση τους ορίστηκε για το 2022.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα πλοία έχουν ναυλωθεί στην αμερικανική Cheniere Energy, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν υπάρχει συμφωνία ναύλωσης για τα καινούρια LNG carriers.

    Σημειώνεται ότι πρόσφατα και η ναυτιλιακή Maran Gas, με επικεφαλής την Μαρία Αγγελικούση, προχώρησε σε ανάλογη κίνηση.

    Ενεργοποίησε options που περιλαμβάνονταν σε προηγούμενη συμφωνία που είχε υπογράψει με τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Samsung Heavy Industries στο τέλος του 2020 και παρήγγειλε δύο ακόμη LNG carriers αυξάνοντας τον αριθμό των υπό κατασκευή τέτοιου τύπου πλοίων σε τρία.

    Σύμφωνα με το ναυπηγείο, η τιμή για τα πλοία της συγκεκριμένης κατηγορίας και προδιαγραφών ανέρχεται σε 187 εκατ. δολάρια έκαστο.

    Ναυλομεσιτικές επισημαίνουν πως καθώς οι τιμές των νεότευκτων αυξάνονται, οι options που έχουν ορισμένες ναυτιλιακές είναι δελεαστικές και σπεύδουν να τις εκμεταλλευτούν, δεδομένου ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς LNG είναι θετικές.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ