• Ναυτιλία

    Costamare: Στα 125,72 εκατ. ευρώ τα έσοδα στο πρώτο τρίμηνο του 2021

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος, CEO, Costamare Inc.

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος, CEO, Costamare Inc.


    Με νέα αύξηση εσόδων και κερδών, έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του έτους για την Costamare, η οποία παράλληλα ανακοίνωσε μέρισμα αυξημένο κατά 15%.

    Η εισηγμένη στο NYSE εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, εκμεταλλευόμενη την δυναμική της αγοράς είδε τα έσοδά της να διαμορφώνονται στα 125,72 εκατ. δολάρια, έναντι 121,4 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο πριν. Παράλληλα τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 68,141 εκατ. δολ. υπερδιπλάσια σε σχέση με πέρσι που είχαν φτάσει τα 32,77 εκατ. δολάρια.

    Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας Γρηγόρη Ζήκο η ανάκαμψη της αγοράς που ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο συνεχίστηκε και το ά τρίμηνο του έτους.

    Η ισχυρή ζήτηση για εμπορεύματα από την μία πλευρά και η ισορροπημένη προσφορά containerships ενίσχυσαν τους ναύλους ώστε να φτάσουν σε επίπεδα που δεν έχουμε δει την τελευταία δεκαετία.

    Η Costamare από τις αρχές του έτους, έχει συμφωνήσει να αγοράσει συνολικά 15 μεταχειρισμένα πλοία ενώ παρέλαβε και τα δυο τελευταία πλοία του ναυπηγικού της προγράμματος τα οποία ήδη έχουν ναυλωθεί για δέκα χρόνια.

    Τα νέα πλοία που προστέθηκαν στο στόλο της εταιρείας, θα αποφέρουν έσοδα ύψους 830 εκατ. δολ στην Costamare από τις ναυλώσεις τους.

    H εταιρεία συμπλήρωσε ο κ. Ζήκος το τελευταίο τρίμηνο εξασφάλισε να ναυλοσύμφωνα συνολικά 17 πλοία με υψηλότερα έσοδα από τα προηγούμενα ενώ υπάρχουν ακόμα 24 πλοία που αναμένεται να ναυλωθούν σύντομα, σε μια περίοδο που το κλίμα είναι εξαιρετικά θετικό.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την έκδοση του πρώτου ναυτιλιακού ομολόγου στο ελληνικό χρηματιστήριο ύψους 100 εκατ. ευρώ, και με κάλυψη που ξεπέρασε τα 650 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ