• Ναυτιλία

    Γιώργος Κουμπενάς στο mononews: Τι λέει ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων για το μέλλον του κλάδου

    Γιώργος Κουμπενάς: Χρειαζόμαστε εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό κρουαζιέρα

    Γιώργος Κουμπενάς, πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας


    Να βοηθήσει η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας στο ασφαλές άνοιγμα της κρουαζιέρας στη χώρα μας, είναι ο πρώτος στόχος της νέας διοίκησης της Ένωσης.

    Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο mononews.gr ο νέος πρόεδρος captain Γιώργος Κουμπενάς, ανώτατο στέλεχος της Celestyal Cruises, «Ανέλαβα την προεδρία σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την κρουαζιέρα (εξαιτίας της πανδημίας που έχει ρίξει στο ναδίρ τον κλάδο, με 95% κάμψη το 2020).

    Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ασφαλής επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στη χώρα. Είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, αλλά πολλές εταιρείες του κλάδου έχουν εκφράσει την θέλησή τους να πραγματοποιήσουν κρουαζιέρες στη χώρα μας αυτό το καλοκαίρι», ενώ κατέληξε σημειώνοντας ότι η Ένωση ήδη συνεργάζεται με όλους τους φορείς προκειμένου να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος, ενώ εκτιμά ότι η συνεισφορά της Ένωσης, σε συμβουλευτικό ρόλο μπορεί να είναι καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.

    Η αλλαγή φρουράς

    Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης, Θεόδωρος Κόντες, ο οποίος έμεινε στο πηδάλιο για τρεις θητείες και 10 χρόνια συνολικά, παρέδωσε τη σκυτάλη στη νεότερη γενιά.

    «Προσφέραμε αφιλοκερδώς αρκετά στον κλάδο πάντα σε στενή επαφή με το Υπουργείο Ναυτιλίας στο τιμόνι αλλά και τα συναρμόδια Υπουργεία. Έγιναν πρωτόγνωρες αλλαγές αρχίζοντας από την απελευθέρωση του cabotage, βελτιώσεις λιμένων, διάφορων υπηρεσιών και πολλά άλλα που γνωρίζετε σε καθημερινή βάση.

    Η Χώρα μας με την τεράστια ακτογραμμή αλλά και την πολυνησιακή δομή έχει λαμπρό μέλλον για τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία αρκεί βέβαια να υπάρχει πρόγραμμα περαιτέρω βελτιώσεων υποδομών και ασφάλειας καθώς επίσης και βελτίωση υπηρεσιών που θα αναδείξουν την πατρίδα μας ως τον κορυφαίο θαλάσσιο προορισμό», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

    «Γίνονται πραγματικά τεράστιες προσπάθειες την σημερινή εποχή με αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας για το restart της κρουαζιέρας με ασφάλεια για να ξαναφτάσουμε και πάλι σε λίγα χρόνια τα αξιοζήλευτα επίπεδα επιβατών – τουριστών του 2019, να ακολουθήσει περαιτέρω η ανάπτυξη όπως είχε προβλεφθεί από υπεύθυνους φορείς της κρουαζιέρας πριν την επιδημική αναστάτωση που παρουσιάστηκε στην υφήλιο.

    Αποχωρώντας από την ΕΕΚΦΝ έχω πάντα τις καλύτερες αναμνήσεις και θέλω να ευχαριστήσω όλα τα Μέλη μας για τη στήριξη που μου έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν».

    Η νέα διοίκηση

    Εκτός από τον πρόεδρο κ. Κουμπενά η σύνθεση του νέου δ.σ. της ΕΚΦΝ έχει ως εξής:

    Αντιπρόεδρος (Άρθρο 5α): ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

    Αντιπρόεδρος (Άρθρο 5β): ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Γεν. Γραμματέας: ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

    Ταμίας: ΓΚΑΖΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Μέλη Δ.Σ

    ΑΛΜΠΕΡΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

    ΒΕΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣ

    ΖΟΛΩΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

    ΜΑΝΤΖΑΦΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

    ΜΠΕΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΠΑΠΠΟΥΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Διαβάστε επίσης:

    Cosco: Καμία αύξηση στα τιμολόγια εγχώριου φορτίου στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων

    Πιέζουν Αμερικάνοι και Γάλλοι για την τελική επιλογή της επόμενης φρεγάτας του ελληνικού πολεμικού ναυτικού

    Μαριάννα Λάτση: Επενδύει στο leasing της ναυτιλίας με «Ποσειδώνα» τον Χάρη Αντωνίου



    ΣΧΟΛΙΑ