Ναυτιλία

Γιατί η Moody’s αναβάθμισε τη Navios Maritime Holdings

  • NewsRoom
Φράγκου Navios ναυτιλία

Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Group (Φωτογραφία: TradeWinds)


Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Navios Maritime Holdings, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, σε «Β2», από «Β3» προηγουμένως, προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s Investors Service, δίνοντας σταθερές προοπτικές.

Παράλληλα, αναβάθμισε ομόλογα 650 εκατ. (από Β2 σε Β1) και 305 εκατ. δολαρίων (από Caa2 σε Caa1), με ωρίμανση το 2022.

Οι αξιολογήσεις της Navios Holdings αντανακλούν (1) τον μεγάλο και διαφοροποιημένο στόλο της εταιρείας (2) την έμμεση διαφοροποίηση μέσω της Navios South American Logistics και των μεριδίων σε διάφορες συνδεδεμένες εταιρείες (3) τις αποδοτικές λειτουργίες ως αποτέλεσμα των οικονομιών κλίμακας, χάρη στο συνολικό μέγεθος του ομίλου Navios που περιλαμβάνει περισσότερα από 200 σκάφη (4) την έμπειρη ομάδα διαχείρισης (5) τη μειωμένη μόχλευση, που αναμένεται σε κάτω από 6x τους επόμενους 12-18 μήνες, από 9,4x το 2017, (7) τη βελτιωμένη ρευστότητα λόγω των αναμενόμενων θετικών ταμειακών ροών.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο, η Moody’s αναβάθμισε σε «Β2» (από «Β3») τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Navios Maritime Partners (συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου), με σταθερές προοπτικές (outlook).

Ο αμερικανικός οίκος απέδωσε την απόφασή του στη σταθερή βελτίωση της ναυτιλιακής αγοράς κατά το παρελθόν έτος, υπογραμμίζοντας ότι η αξιολόγηση αντικατοπτρίζει: (1) τη χαμηλή χρηματοοικονομική μόχλευση της εταιρείας (2) το χαμηλό λειτουργικό κόστος που προέκυψε από τη σύμβαση διαχείρισης στόλου που υπογράφηκε με την Navios Maritime Holdings (3) το σχετικά μικρό μέγεθος και την πρόσφατη επιθετική ανάπτυξη της NMM, με κάποια συγκέντρωση πελατών (4) τις σημαντικές επενδύσεις σε μια νέα συνδεδεμένη εταιρεία που επικεντρώνεται σε εμπορευματοκιβώτια, Navios Containers (5) την εγγενή μεταβλητότητα της επιχείρησης ναυτιλίας ξηρού φορτίου

Η ρευστότητα της Navios Partners ανερχόταν σε 58 εκατ. δολάρια στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, με καμία ωρίμανση ομολόγου μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η Moody’s αναμένει από την εταιρεία να δημιουργήσει θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές που θα επαρκούν για την κάλυψη των απαιτήσεων και ένα μέτριο μέρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Moody’s αναβάθμισε το outlook της Alpha Bank Romania

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Moody’s: Αναβάθμισε την προοπτική της Eurobank λόγω συγχώνευσης με τη Grivalia


ΣΧΟΛΙΑ