• Ναυτιλία

    Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές στην αγορά των μεγάλων πλοίων LNG


    Ανοδικά κινούνται οι τιμές ναύλωσης για μεγάλης χωρητικότητας σύγχρονα πλοία μεταφοράς LNG, που σύντομα αναμένεται να σπάσουν το φράγμα των 100.000 δολαρίων ημερησίως.

    Μάλιστα, σύμφωνα με ναυλομεσίτες, υπάρχουν ενδείξεις ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ναυλώσεις πλοίων LNG σε τιμές άνω των 100.000 δολαρίων ημερησίως, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

    Είναι γεγονός πάντως ότι τόσο οι εφοπλιστές όσο και οι ναυλομεσίτες παρατηρούν ένα αυξημένο ενδιαφέρον για ναυλώσεις πλοίων LNG για περιόδους μεταξύ 6 και 12 μηνών, ενώ σημειώνουν πως ο αριθμός των διαθέσιμων πλοίων στην αγορά που είναι πρόσφατα κατασκευασμένα και με μεγάλη χωρητικότητα είναι αρκετά περιορισμένος, και οι επικείμενες παραδόσεις νεότευκτων τέτοιων πλοίων που δεν έχουν ήδη εξασφαλίσει ναύλωση είναι επίσης λίγες για φέτος.

    Ωστόσο, άνθρωπος της αγοράς δήλωσε στο TradeWinds ότι το 2020 και το 2021 αναμένεται να υπάρξουν πολύ περισσότερες παραδόσεις νεότευκτων πλοίων, και για το λόγο αυτό οι ναυλωτές τείνουν να αναζητούν συμφωνίες το πολύ για 12 μήνες, ελπίζοντας ότι σε έναν χρόνο θα έχουν περισσότερες επιλογές.



    ΣΧΟΛΙΑ