• Ναυτιλία

    Γ. Κούστας: Αύξηση κερδών στο πρώτο τρίμηνο 2019 για τη Danaos Corporation

    Κούστας

    Δρ. Γιάννης Κούστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Danaos Corporation


    Σημαντική αύξηση κερδών εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του 2019 η ναυτιλιακή Danaos Corporation του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα. Ειδικότερα, τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 33,4 εκατ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο του 2019, έναντι 15 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2018. 

    Παράλληλα η εταιρεία εμφάνισε προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα 38,6 εκατ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ή 2,53 δολ. ανά μετοχή, αυξημένα κατά 37,9% σε σχέση με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2018. Η βελτίωση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κατά 7,6 εκατ. δολάρια μείωση των καθαρών χρηματοοικονομικών εξόδων και στην κατά 2 εκατ. δολάρια συρρίκνωση των λειτουργικών εξόδων, σε συνδυασμό με την αύξηση κατά ένα εκατ. δολ. των λειτουργικών εσόδων.

    Τα λειτουργικά έσοδα της ναυτιλιακής αυξήθηκαν κατά 0,9% και ανήλθαν στα 112,9 εκατ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο του 2019 έναντι 111,9 εκατ. δολαρίων πέρυσι.

    Ο δρ Γιάννης Κούστας, CEO της Danaos Corporation επισήμανε: “Η ναυλαγορά για τα πλοία χωρητικότητας 5,500 TEU έχει βελτιωθεί σημαντικά συγκριτικά με τα χαμηλά που κατέγραψε στο τέταρτο τρίμηνο του 2018. Σε γενικές γραμμές, η ναυλαγορά για μεγάλα πλοία παρουσιάζει πολύ καλύτερη εικόνα, γεγονός αξιοσημείωτο για εμάς καθώς πάνω από το 70% του στόλου μας σε όρους χωρητικότητας, αποτελείται από τέτοια πλοία. Μικρή βελτίωση παρουσιάζουν και τα πλοία κάτω των 5,500 TEU, μετά την ύφεση του περασμένου Νοεμβρίου.”

    Οι επενδύσεις 

    Αναφερόμενος στις επενδυτικές κινήσεις της Danaos, o κ. Κούστας ενημέρωσε ότι πρόσφατα η εταιρεία ολοκλήρωσε την πρώτη εγκατάσταση scrubber σε πλοίο που ανήκει στην Gemini Shipholdings Corporation, στην οποία η ίδια συμμετέχει με ποσοστό 49%. Παράλληλα ενημέρωσε ότι κατά τους επόμενους μήνες θα προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις για επιπλέον εννέα πλοία, τα οποία ανήκουν εξ ολοκλήρου στη Danaos και ένα ακόμη που ανήκει στη Gemini.

    “Η Danaos συνεχίζει να έχει ηγετική θέση στον κλάδο των εμπορευματοκιβωτίων, με βάση την αξιόπιστη επιχειρησιακή της λειτουργία και τις τεχνολογικές καινοτομίες, που μας επιτρέπουν να προσφέρουμε στους πελάτες μας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Την ίδια ώρα, η πρόσφατη συμφωνία αναχρηματοδότησης που ολοκληρώσαμε, ενισχύει την ικανότητα μας να επιδιώξουμε περαιτέρω ευκαιρίες ανάπτυξης και επίτευξης του στόχου μας να προσφέρουμε αξία στους μετόχους μας.”, τόνισε ο κ. Κούστας. 

    Γιάννης Κούστας. Ιδιοκτήτης Danaos Corporation

     



    ΣΧΟΛΙΑ