• Ναυτιλία

    Γ. Χατζηπατέρας: Η BW Group μείωσε τη θέση της στην Dorian LPG

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dorian LPG


    Στην πώληση μετοχών που κατέχει στη ναυτιλιακή Dorian LPG, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Χατζηπατέρα προχώρησε η νορβηγική BW Group, μειώνοντας οριακά τη θέση της στην εταιρεία.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της κεφαλαιαγοράς, η BW Group κατέχει 7.403.943 μετοχών της Dorian, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 13,4% του μετοχικού της κεφαλαίου, μετά από δύο πωλήσεις που πραγματοποίησε στις τιμές 8,71 ευρώ και 8,87 ευρώ ανά μετοχή. Πριν από την κίνηση αυτή η εταιρεία κατείχε 7,8 εκατομμύρια μετοχές.

    Σημειώνεται ότι η BW Group παραμένει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Dorian, μετά από την Kensico Capital Management, η οποία κατέχει 8 εκατ. μετοχές. Η Wellington Management Group είναι ο τρίτος μεγαλομέτοχος έχοντας στην κατοχή της 5 εκατομμύρια μετοχές της ναυτιλιακής.

    Κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, οι μετοχές της Dorian LPG έκλεισαν στα 9,02 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 1,6%.

    Υπενθυμίζεται ότι η BW Group εμφανίστηκε ως ισχυρός μέτοχος της Dorian LPG για πρώτη φορά τον Ιούλιο 2015, ενώ τον Ιανουάριο 2018 αύξησε το ποσοστό της.

    Το Μάιο του 2018 η νορβηγική εταιρία κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της Dorian,  αποσκοπώντας σε ένα deal 1,1 δισ. δολαρίων, με στόχο την ένωση δυνάμεων των δύο κορυφαίων εταιριών της αγοράς VLGC.

    Ωστόσο, η απάντηση της Dorian ήταν αρνητική και μετά από αρκετές προσπάθειες προσέγγισης των δύο πλευρών χωρίς αποτέλεσμα, ο Andreas Sohmen-Pao, Πρόεδρος της BW LPG, απέσυρε την προσφορά του.

    Dorian LPG Γιάννης Χατζηπατέρας
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου αερίου πετρελαίου τύπου eco-VLGC “Challenger” της Dorian LPG είναι χωρητικότητας 84.000-cbm και κατασκευής του έτους 2015

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ