• Ναυτιλία

    Γ. Χατζηπατέρας: Ετήσια κέρδη ρεκόρ για την Dorian LPG – Πλήρωσε μερίσματα 225 εκατ. δολ.

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dorian LPG


    Το καλύτερο οικονομικό έτος στην ιστορία της ναυτιλιακής Dorian LPGσυμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Χατζηπατέρα ήταν αυτό που έληξε στο τέλος Μαρτίου 2023, γεγονός που της επέτρεψε να διανείμει γενναία μερίσματα στους μετόχους της.

    Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας στο τρίμηνο Ιανουραρίου-Μαρτίου 2023 ανήλθαν στα 76 εκατ. δολάρια έναντι 35,4 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

    Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 78,1 εκατ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο έναντι 24,7 εκατ. δολαρίων το ίδιο διάστημα του 2022. Μάλιστα, η αύξηση είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή αν ληφθεί υπόψη ότι το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022 η ναυτιλιακή είχε εμφανίσει μη πραγματοποιηθέντα κέρδη 6,9 εκατ. δολαρίων από παράγωγα και εξασφάλισε κέρδη 3,8 εκατ. δολαρίων από πωλήσεις πλοίων.

    Τα καθαρά κέρδη στο σύνολο της χρήσης που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023 ανήλθαν σε 172,4 εκατ. δολάρια έναντι 71,9 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη προηγούμενη οικονομική χρήση.

    Το ισοδύναμο χρονοναύλωσης το οικονομικό έτος που έληξε στο τέλος Μαρτίου 2023 διαμορφώθηκε σε 50.462 δολάρια ημερησίως, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 45,6% σε σχέση με τα 34.699 δολάρια που διαμορφώνονταν ένα χρόνο πριν.

    Στο τελευταίο τρίμηνο το TCE του στόλου της Dorian εκτινάχθηκε στα 68.135 δολάρια αυξημένο κατά 57,1%, γεγονός που αποδίδεται στα υψηλά ναύλα της spot αγοράς και στις χαμηλότερες τιμές καυσίμων.

    Τα έσοδα ανήλθαν στο τελευταίο τρίμηνο στα 133,6 εκατ. δολάρια αυξημένα κατά 67,9% και στο σύνολο της χρήσης στα 389,7 εκατ. δολάρια.

    Ο Γιάννης Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, σχολίασε: «Το τέταρτο τρίμηνο σηματοδότησε την κορύφωση του καλύτερου οικονομικού έτους στην ιστορία της εταιρείας. Τα ισχυρά αποτελέσματα από τις ναυλώσεις και ο σταθερός ισολογισμός μας επέτρεψαν να επιστρέψουμε σχεδόν 225 εκατομμύρια δολάρια στους μετόχους κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2023».

    «Η δέσμευσή μας για σημαντικές και περιβαλλοντικά βιώσιμες επενδύσεις αποδεικνύεται από την προσθήκη τριών VLGC διπλού καυσίμου στον στόλο μας μέχρι στιγμής, και ενός τέταρτου αργότερα φέτος. Είμαι ευγνώμων για την αφοσίωση των πληρωμάτων και των ομάδων μας στην ακτογραμμή που οδηγούν τη συνεχιζόμενη επιτυχία και την πρόοδό μας ως κορυφαίος πάροχος ασφαλών, αξιόπιστων, καθαρών και χωρίς προβλήματα μεταφορών και ως υπεύθυνος διαχειριστής των κεφαλαίων των μετόχων μας», συμπλήρωσε.

    Ο στόλος της Dorian LPG αποτελείται σήμερα από 25 σύγχρονα οικολογικού τύπου VLGC.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γ. Χατζηπατέρας: Τα “χρυσά” μερίσματα της Dorian LPG

    Άλλο ένα νεότευκτο για την Dorian LPG του Τζων Χατζηπατέρα



    ΣΧΟΛΙΑ