• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Τα… μπλεξίματα του Τραμπ έβαλαν φρένο στο ομόλογο της Navios Containers

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Navios Maritime Partners


    Η αναστάτωση που προκάλεσε στις αγορές η παραδοχή του Μάικλ Φλιν, πρώην συμβούλου σε θέματα εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ότι είπε ψέματα στο FBI, ανάγκασε τη ναυτιλιακή Navios Maritime Containers, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, να ακυρώσει μία προσφορά εξασφαλισμένων νορβηγικών ομολόγων.

    Στα μέσα Νοεμβρίου η Navios Containers είχε ανακοινώσει ότι είχε αναθέσει σε συμβούλους της να κανονίσουν μία σειρά συναντήσεων με επενδυτές, με σκοπό την έκδοση ενός πενταετούς εξασφαλισμένου ομολόγου στην αγορά ομολόγων της Νορβηγίας. Ωστόσο, οι εξελίξεις στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού της χάλασαν τα σχέδια: την Παρασκευή το δεκαετές αμερικανικό ομόλογο υποχώρησε σχεδόν κατά 10 μονάδες βάσης, προτού ανακάμψει ελαφρώς, με τους επενδυτές να δείχνουν προβληματισμένοι και επιφυλακτικοί.

    Σημειώνεται ότι η Navios Containers είχε εκδώσει στις αρχές Νοεμβρίου 9,1 εκατομμύρια μετοχές της στην αγορά OTC του Όσλο, τις οποίες είχε πωλήσει έναντι 5,5 δολάρια την καθεμιά, αντλώντας 50 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία αξιοποιήθηκαν εν μέρει για την απόκτηση τεσσάρων containerships τύπου panamax έναντι 96,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για πλοία τα οποία καλύπτονται με χρονοναύλωση για περίπου τρία χρόνια έναντι 27.156 δολαρίων ημερησίως.

    Η μητρική Navios Maritime Partners είχε αγοράσει νέες μετοχές ύψους 10 εκατ. δολαρίων, αυξάνοντας το μερίδιό της στη θυγατρική στο 34%. Παράλληλα, τόσο η Navios Partners όσο και η Navios Maritime Holdings έλαβαν δικαιώματα προτίμησης πενταετούς διάρκειας επιπλέον για ποσοστό 6,8% και το 1,7% των νέων μετοχών αντίστοιχα.

    Υπενθυμίζεται ότι η Navios Maritime Containersκατέγραψε στο γ’ τρίμηνο του 2017 κέρδη ύψους 531.000 δολαρίων, με την Αγγελική Φράγκου να εκφράζει την ικανοποίησή της για το οικονομικό αυτό αποτέλεσμα και να εκδηλώνει την πρόθεσή της να προσθέσει και άλλα πλοία στον στόλο της ταχύτατα αναπτυσσόμενης Navios Containers, που περιλαμβάνει ήδη 16 πλοία, με τη συνολική τους χωρητικότητα να ανέρχεται στα 65.600-teu και μέσο όρο ηλικίας τα 9,5 χρόνια.

    Πιστεύουμε ότι η αγορά των containers συνεχίζει να δίνει ελκυστικούς υποψηφίους για εξαγορές. Αναζητάμε ενεργά ευκαιρίες για όσο αυτή η ευνοϊκή αγορά παραμένει”, δήλωσε η Αγγελική Φράγκου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Αλαφούζος: Δυναμικό comeback με αγορές πλοίων αξίας 326 εκατ. δολαρίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Vrontados Shipping: Η εντυπωσιακή στρατηγική κίνηση της οικογένειας Λω

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βασίλης Μαυρολέων: Πούλησε το παλαιότερο bulker της Niovis Shipping σε τιμή έκπληξη



    ΣΧΟΛΙΑ