• Ναυτιλία

    Φωτεινή Μπακαδήμα: Eρώτηση για τα οικονομικά της ΠΝΟ

    Φωτεινή Μπακαδήμα

    Φωτεινή Μπακαδήμα


    Με ερώτηση της προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα του ΜέΡΑ25 ζητά να πληροφορηθεί:

    Πρώτον: Πώς διασφαλίζεται ότι η κινητή και ακίνητη περιουσία των ναυτεργατών της χώρας μας, αλλά και τα αποθεματικά θα παραμείνουν ανέγγιχτα μέσα σε αυτό το αδιαφανές περιβάλλον που διαμορφώνει ο Γ.Γ της ΠΝΟ και δεύτερον: Ποιες πρωτοβουλίες θα ληφθούν ώστε να περιοριστεί η κάθε είδους αυθαιρεσία του ΓΓ της Ομοσπονδίας;

    Αναλυτικότερα, η ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή έχει ως εξής: «Με συνεχείς ανακοινώσεις τόσο η ΠΕΝΕΝ όσο και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν “Ο Αγ. Σπυρίδων” αναδεικνύουν τα ποικίλα ζητήματα που ανακύπτουν αναφορικά με την οικονομική διαχείριση και πιθανές ατασθαλίες διαχρονικά από τις διοικήσεις της ΠΝΟ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναίτια απόλυση υπαλλήλων του λογιστηρίου της Ομοσπονδίας και μάλιστα χωρίς καμία τεκμηρίωση αναφορικά με την ανεπαρκή εκτέλεση καθηκόντων από πλευράς τους από τον ΓΓ της ΠΝΟ.

    Η απόλυση των δύο υπαλλήλων έπειτα από 40 χρόνια υπηρεσίας άφησε ένα κενό που έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των ζητημάτων κακής διαχείρισης στην ΠΝΟ, όπως η μη κατάθεση ισολογισμού 2021, η αδιαφάνεια των οικονομικών των προηγούμενων ετών, η μη παρουσίαση παραστατικών για τις συμβάσεις που έχουν συναφθεί με ελληνόκτητες εταιρείες ξένης σημαίας, η παντελής αδιαφορία παροχής εξηγήσεων σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην ανακατασκευή των γραφείων της Ομοσπονδίας και μάλιστα χωρίς κανένα διαγωνισμό και πόσο επισκευής πάνω από 300.000 ευρώ!

    Ορισμένα από τα παραπάνω ζητήματα αποτέλεσαν ουσιαστικές αιτίες της απομάκρυνσης του προηγούμενου Γ.Γ της ΠΝΟ με διαδοχικές αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Ομοσπονδίας, όμως η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά με αποτέλεσμα να διατίθενται χρήματα από την ΠΝΟ χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση και έγκριση των οργάνων της».

    Διαβάστε επίσης:

    Ελληνική ναυτιλία: Αποτελεί το 7%, του ΑΕΠ, απασχολεί 200.000 εργαζόμενους και φέρνει 17 δισ. ευρώ στην εθνική οικονομία

    Navios Maritime Holdings: Έσοδα 127,8 εκατ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ