• Ναυτιλία

    Fincantieri: Στροφή στην κατασκευή πλωτών ανεμογεννητριών και εξασφαλισμένα έσοδα 22,7 δισ. ευρώ από τα κρουαζιερόπλοια

    Pierroberto Folgiero, CEO Fincantieri

    Pierroberto Folgiero, CEO Fincantieri


    Το διοικητικό συμβούλιο του ιταλικού ναυπηγικού ομίλου Fincantieri, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Claudio Graziano, ενέκρινε τις ενδιάμεσες οικονομικές πληροφορίες στις 31 Μαρτίου 2023.

    Τα αποτελέσματα για το τρίμηνο ήταν σύμφωνα με το πλάνο για το 2023, με έσοδα 1.764 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 4,9% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2022, γνωστοποίησε η Fincantieri.

    Στο χαρτοφυλάκιο της Fincantieri υπάρχουν 89 πλοία με ανεκτέλεστο έργο ύψους 22,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι παραγγελίες που αποκτήθηκαν είναι 0,9 δισεκατομμύρια, έναντι 0,5 δισεκατομμυρίων το πρώτο τρίμηνο του 2022, χάρη στην ισχυρή συμβολή του κλάδου της Αιολικής Ενέργειας.

    «Το πρώτο τρίμηνο του 2023 αποδείχθηκε πλήρως σύμφωνο με τις προβλέψεις, με αύξηση εσόδων 4,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο .Αυτό είναι το σχόλιο του Pierroberto Folgiero, CEO της Fincantieri, οποίος πρόσθεσε; «Εξαιρετικές επιδόσεις σημείωσαν ιδιαίτερα ο κλάδος ανοικτής θάλασσας και τα ειδικά πλοία, με έσοδα 238 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι ίσα με αύξηση 31%, που επωφελείται από την αυξανόμενη συνεισφορά των μονάδων στον αιολικό τομέα. Το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιώνει την εγκυρότητα της αναθεώρησης του επιχειρηματικού μοντέλου, εστιασμένο πλέον στην υπεράκτια αγορά και στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

    « Τους πρώτους μήνες του 2023 ξεκινήσαμε μια σειρά πρωτοβουλιών προτεραιότητας για να διασφαλίσουμε τους στόχους του Επιχειρηματικού Σχεδίου 2023-27, συμπεριλαμβανομένης της συνέχισης των ενεργειών που στοχεύουν στην ψηφιοποίηση και αύξηση της παραγωγικής αποδοτικότητας των εργοταξίων και στη βελτιστοποίηση του κόστους προμηθειών και των γενικών εξόδων, καθώς και εκείνων που στοχεύουν στη διασφάλιση και ενίσχυση του χώρου δραστηριότητας υποδομής», πρόσθεσε ο Folgiero.

    Στη συνέχεια, κατέληξε στο συμπέρασμα: «Οι λειτουργικές επιδόσεις που αναμένεται για το έτος θα μας επιτρέψουν να ενοποιήσουμε τα έσοδα και τα περιθώρια κέρδους, τα οποία, σε συνδυασμό με ένα πολύ ισχυρό βιβλίο παραγγελιών και ένα EBITDA που βελτιώνεται σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του 2022, επιβεβαιώνουν τη σταθερή εταιρεία μας στις παραδοσιακές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα προβάλλεται στρατηγικά προς τις νέες τεχνολογίες».

    Διαβάστε επίσης

    H Fincantieri αναζητά 500 εξειδικευμένους εργατοτεχνίτες για τη ναυπήγηση 109 πλοίων αξίας 34 δισ. ευρώ!



    ΣΧΟΛΙΑ