• Ναυτιλία

    Fincantieri: Ναυπηγεί δεύτερο πολεμικό πλοίο 410 εκατ. ευρώ – Αναζητεί ναυπηγεία για την ολοκλήρωση των πολεμικών προγραμμάτων της

    Πηγή: fincantieri.com


    Η Fincantieri εμπλουτίζει συνεχώς το βιβλίο παραγγελιών για την ναυπήγηση πολεμικών πλοίων και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητεί συνεργαζόμενα ναυπηγεία, εξ ου και το ενδιαφέρον της για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, προκειμένου να ενισχύσει το κατασκευαστικό της πρόγραμμα.

    Ήδη ανακοινώθηκε ότι υπέγραψε με την OCCAR (Organisation Conjointe de Cooperation sur l’Armement, ( διεθνής οργανισμός για κοινή συνεργασία στον τομέα των εξοπλισμών) σύμβαση για την κατασκευή ενός δεύτερου πλοίου Logistic Support (LSS) για το Ιταλικό Ναυτικό, το οποίο περιλαμβάνει και ρήτρα για ναυπήγηση τρίτου πλοίου.

    Το LSS θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στο ναυπηγείο Castellammare di Stabia, με προγραμματισμένη παράδοση για το 2025. Η αξία της σύμβασης είναι περίπου 410 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος μάχης.

    Η παραγγελία περιλαμβάνει επίσης την παροχή υποστήριξης κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του σκάφους τα πρώτα δέκα χρόνια, καθώς και την προμήθεια ναυτικών εξαρτημάτων και μηχανημάτων που παράγονται από τη μονάδα μηχανικών συστημάτων και εξαρτημάτων Fincantieri, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών άξονα, του συστήματος διεύθυνσης, των προωθητηρίων ελιγμών, των σταθεροποιητών πτερυγίων και άλλων συστημάτων χειρισμού.

    Η Fincantieri, όπως είναι γνωστό, κατασκευάζει επτά περιπολικά πλοία ανοικτής θαλάσσης πολλαπλών χρήσεων (PPA) και την αποβάθρα ελικοπτέρων προσγείωσης. Ο περιβαλλοντικός αντίκτυπός τους είναι χαμηλός, χάρη στις προηγμένες γεννήτριες χαμηλών εκπομπών ρύπανσης και στους ηλεκτροκινητήρες πρόωσης και στα συστήματα βιολογικού ελέγχου απορριμμάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ