• Ναυτιλία

    Φαφαλιός: Η ελληνική σημαία είναι ανταγωνιστική, αλλά πρέπει να μειώσει την γραφειοκρατία

    Χαράλαμπος Φαφαλιός

    Χαράλαμπος Φαφαλιός


    «Η Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου θεωρεί πάντα υψίστης σημασίας το ανθρώπινο στοιχείο του κλάδου μας και θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στις κυβερνήσεις και στον ΙΜΟ ώστε να δοθεί περισσότερη έμφαση στους ναυτικούς και να διευκολυνθούν ακόμα πιο πολύ τα ταξίδια και ο εμβολιασμός των πληρωμάτων».

    Τις επισημάνσεις αυτές διατύπωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου Χαράλαμπος Φαφαλιός, οποίος υπογράμμισε επίσης:

    «Στην Ελλάδα, προτρέπουμε τη κυβέρνηση να βελτιώσει το σύστημα ναυτικής εκπαίδευσης μέσω συγκεντρωμένων επενδύσεων και με την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

    Ακόμα, πρέπει να τονίσουμε ότι η ελληνική σημαία, αν και είναι ανταγωνιστική σε γενικές γραμμές, χρειάζεται να μειώσει σημαντικά την γραφειοκρατία για να μπορέσει να ανθίσει ξανά. Από διεθνής σκοπιά, συνεχίζουμε να τονίζουμε την ανάγκη για μεγαλύτερη θητεία των Ελλήνων εκπροσώπων που υπηρετούν τόσο στον ΙΜΟ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παραμένει απογοητευτικό το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κατέχει πιο εξέχουσα φωνή στα ναυτιλιακά θέματα της ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη ότι εκπροσωπεί πάνω από το 50% του ευρωπαϊκού στόλου.

    Το Λιμενικό Σώμα εξακολουθεί να είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ελληνικού ναυτιλιακού συστήματος και πρέπει να παραμείνει έτσι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

    Διαβάστε επίσης:

    Αλίκη Παληού: Μια απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών με μεταπτυχιακό στη Σκηνογραφία αναλαμβάνει πρόεδρος της Performance Shipping Inc

    Δημήτρης – Γιώργος Μελισσανίδης: Νέοι σχεδιασμοί, αγορές πλοίων ύψους 200 εκατ. δολ. και επέκταση στη Μάλτα!



    ΣΧΟΛΙΑ