• Ναυτιλία

    Εξασφάλισε χρηματοδότηση για δύο ακόμα νέα πλοία VLCC η Gener8 του Γεωργιόπουλου

    Πήτερ Γεωργιόπουλος ναυτιλία

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Gener8 Maritime


    Την επέκταση του δανείου της από τη Sinosure στα 347,4 εκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσε η Gener8 Maritime (συμφερόντων του ισχυρού άνδρα της ναυτιλίας Πήτερ Γεωργιόπουλου), διασφαλίζοντας έτσι τη χρηματοδότηση της κατασκευής δύο νέων πλοίων τύπου VLCC, χωρητικότητας 300.000 dwt το καθένα.

    Η εξέλιξη αυτή, όπως δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Leo Vrondissis, σημαίνει ότι η Gener8 έχει συγκεντρώσει μέσα στο τελευταίο έτος κεφάλαια που ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια (1,8 δις ευρώ).

    «Αν και περιμέναμε να την ολοκληρώσουμε, αυτή η συμφωνία είναι αξιοσημείωτη, δεδομένου του δύσκολου χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος με το οποίο είναι αντιμέτωπη η βιομηχανία μας», σχολίασε σχετικά ο Πήτερ Γεωργιόπουλος.

    Έτσι, όλα δείχνουν ότι η κατασκευή των δύο VLCC Chiotis και Miltiadis θα χρηματοδοτηθεί κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, με τα δύο πλοία να προστίθενται στον στόλο της Gener8, που αριθμεί ήδη 18 VLCC, ενώ ακόμα οκτώ πλοία αυτού του τύπου αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία μέχρι το τέλος του χρόνου. Μάλιστα, ήδη από τις αρχές του 2016 η Gener8 έχει παραλάβει συνολικά επτά νεότευκτα πλοία VLCC.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/petros-pappas-zimies-487-ek-dolarion-gia-proto-trimino-gia-tin-star-bulk/57511



    ΣΧΟΛΙΑ