• Ναυτιλία

    Ευ. Πιστιόλης: Αναχρηματοδότηση με κινεζικά κεφάλαια και δύο νέα πλοία για την Top Ships

    Πιστιόλης

    Ευάγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής


    Την εξασφάλιση κεφαλαίων 25,6 εκατ. δολαρίων μετά από συμφωνία με μεγάλο χρηματοδότη από την Κίνα, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Top Ships συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη.

    Η εταιρεία που διαθέτει στόλο με σύγχρονα δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, δεν έκανε γνωστό το όνομα του χρηματοδότη και επισήμανε ότι θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια κατά κύριο λόγο για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενη πιστωτικής διευκόλυνσης που είχε συνάψει με την γερμανική Nord LB για την απόκτηση του χωρητικότητας 49,700 dwt, πλοίου, Stena Weco Excellence. Το νέο δάνειο θα είναι δεκαετούς διάρκειας.

    Παράλληλα, η Top Ships γνωστοποίησε ότι προτίθεται να προχωρήσει στη σύναψη δύο ακόμη συμφωνιών δανεισμού με τον ίδιο χρηματοδότη και με παρόμοιους όρους, προκειμένου να ασκήσει τις option για την εξαγορά των χωρητικότητας 50,000-dwt πλοίων Stena Weco Energy (κατασκευής 2014) και Stena Weco Evolution (κατασκευής 2015). Οι εξαγορές αναμένεται να ολοκληρωθούν το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

    Ο Ευάγγελος Πιστιόλης, πρόεδρος και CEO της ναυτιλιακής σχολίασε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ολοκληρώσαμε αυτή τη συμφωνία με έναν υψηλών προδιαγραφών χρηματοδότη και προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση των δύο πρόσθετων χρηματοδοτήσεων. Αυτά τα νέα κεφάλαια θα οδηγήσουν στη μείωση του κόστους δανεισμού και για τα τρία πλοία συνολικά.”

    Σημειώνεται ότι η Top Ships έχει ισχυροποιήσει σημαντικά το στόλο της, καθώς από τις αρχές του έτους έχει παραλάβει τέσσερα πλοία, με το στόλο της να περιλαμβάνει πλέον 14 τάνκερ.

    Οι πιο πρόσφατες αφίξεις ήταν τα νεότευκτα πλοία Eco Bel Air και Eco Beverly Hills (αμφότερα χωρητικότητας 157,000 dwt), τα οποία παρέλαβε τον Απρίλιο και τον Μάιο από τα ναυπηγεία Hyundai Samho Heavy Industries και είναι ναυλωμένα από την BP μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

    Με την κίνηση αυτή η εταιρεία σηματοδότησε την επιστροφή της στην αγορά των suezmaxes για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια.

    Πιστιόλης Top Ships
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου και χημικών προϊόντων “Nord Valiant” της Top Ships είναι χωρητικότητας 49.737-dwt και κατασκευής του έτους 2016



    ΣΧΟΛΙΑ