• Ναυτιλία

    Euroseas: Θα παραλάβει δύο πλοία τα οποία θα εισφέρουν 85 εκατ. δολάρια και θα αποπληρώσουν σε τρία χρόνια το κόστος ναυπήγησης τους

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής


    Η εισηγμένη ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas, του Αριστείδη Πίττα ναυπηγεί δύο νεότευκτα πλοία 2.800 teu που βρίσκονται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Hyundai Mipo της Νότιας Κορέας.

    Τα πλοία, που θα ονομαστούν Gregos και Terataki, θα συνάψουν σύμβαση χρονοναύλωσης μεταξύ 36 και 40 μηνών με ημερήσιο ναύλο 48.000 δολάρια. Το Gregos θα ξεκινήσει τη ναύλωση του τον Μάρτιο του 2023, ενώ το Terataki θα απασχοληθεί από τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

    «Κατά την περίοδο των ναύλων, τα δύο πλοία αναμένεται να συνεισφέρουν άνω των 85 εκατομμυρίων δολαρίων EBITDA, αποπληρώνοντας πλήρως το κόστος κατασκευής τους σε μόλις τρία περίπου χρόνια. Μετά από αυτές τις ναυλώσεις, η κάλυψη ναύλων μας για το 2023 αυξάνεται σε περίπου 76% και για το 2024 σε σχεδόν 55%», δήλωσε ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroseas.

    Στην αρχή της εβδομάδας, η Euroseas ανακοίνωσε παραγγελίες για δύο επιπλέον πλοία 2.800 teu, ανεβάζοντας το βιβλίο παραγγελιών της σε εννέα. Σε πλήρη παράδοση, ο στόλος της εταιρείας θα ανέρχεται σε 27 πλοία με χωρητικότητα φορτίου περίπου 81.071 teu.

    Διαβάστε επίσης

    Αριστείδης Πίττας (Euroseas): Επένδυση 102 εκατ. δολαρίων για τρία νέα containerships



    ΣΧΟΛΙΑ