ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η άνοδος των 5, ποιος εφοπλιστής αγόρασε Ευρώπη, τα αστέρια της Morgan και η εμφάνιση του Snob, ποιος CEO παίρνει 400.000 ευρώ, το «ξύπνημα» της Φραγγιά και το πάρτι θρύλος του Τσεσμέ
Η Euroseas Ltd., του Αριστείδη Πίττα εξασφάλισε νέα σύμβαση χρονοναύλωσης για το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 4.250 teu, M/V Emmanuel P, που κατασκευάστηκε το 2005, για ελάχιστη περίοδο 36 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης έως και περίοδο 38 μηνών, κατ’ επιλογή του ναυλωτή, με μικτό ημερήσιο ναύλο 38.000 δολαρίων.
Η νέα περίοδος ναύλωσης αναμένεται να ξεκινήσει με την παράδοση του πλοίου από το ναυπηγείο, μετά την ολοκλήρωση του προγραμματισμένου δεξαμενισμού του πλοίου του και την εγκατάσταση συσκευών εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίες αναμένονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2025.
Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas, σχολίασε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια νέα σύμβαση χρονοναύλωσης για το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μας, M/V Emmanuel P, με έναν κορυφαίο ναυλωτή για 36-38 μήνες με κερδοφόρο ναύλο 38.000 δολαρίων την ημέρα.
Εν μέσω έλλειψης χωρητικότητας, αυτή η συμφωνία θέτει υψηλότερο επίπεδο ναύλου από το «τελευταίο» και χρησιμεύει ως ισχυρή απόδειξη της συνεχιζόμενης ισχύος της αγοράς μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι κύριοι παράγοντες της αγοράς στην εμπορική, τεχνική και εμπορική διαχείριση της Euroseas.
Αυτή η ναύλωση αναμένεται να αποφέρει περισσότερα από 32,0 εκατομμύρια δολάρια σε EBITDA, κατά την ελάχιστη συμβατική περίοδο και να αυξήσει την κάλυψη ναύλων μας σε περίπου 97% για το 2025, 67% για το 2026 και 40% για το 2027.
Παράλληλα, η μέση συμβατική ημερήσια τιμή μας αυξάνεται σε περίπου 28.700 δολάρια για το υπόλοιπο του 2025 και αυξάνεται περαιτέρω σε περισσότερα από 31.000 δολάρια την ημέρα το 2026 και σε περισσότερα από 33.000 δολάρια την ημέρα το 2027, παρέχοντας σημαντική ορατότητα στις μελλοντικές ταμειακές ροές και κέρδη μας”.
Διαβάστε επίσης
ΣΟΚΕΕ: Επανεξελέγει πρόεδρος ο Θεόδωρος Βώκος – Ολοκληρώθηκε η 4η γενική σνέλευση
Καλοκαιρινές μαγευτικές στιγμές στο «Σινεμά στη Θάλασσα» στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πέθανε ο «σούπερσταρ» αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι, που άλλαξε την όψη του Μπιλμπάο
- Οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ λένε ότι η εξαγορά της Warner από τη Netflix πρέπει να μπλοκαριστεί
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι επέστρεψε το WTI
- Wall Street: Ήπια κέρδη ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης της FED – Απώλειες για τη Netflix μετά το ιστορικό deal