• Ναυτιλία

    Euroseas: Αύξηση καθαρών εσόδων α’ εξαμήνου κατά 187,9%

    Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry

    Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry


    Η Euroseas, του Αριστείδη Πίττα γνωστοποίησε τα οικονομικά αποτελέσματά της για τις περιόδους τριών και έξι μηνών που έληξαν στις 30 Ιουνίου 2022.

    Συνολικά τα καθαρά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 48,5 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό που θα αποδοθεί στους κατόχους κοινών μετοχών είναι 30,7 εκατομμύρια δολάρια ή 4,26 δολάρια ανά μετοχή.

    Κατά μέσο όρο 16,46 πλοία που λειτουργούσαν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022, κέρδισαν μια μέση τιμή ισοδύναμης ναύλωσης 33.714 δολάρια την ημέρα.

    Συνολικά, τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 93,9 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματά για το τελευταίο τρίμηνο που είναι τα καλύτερα αποτελέσματα που είχαμε ποτέ από την ίδρυση της εταιρείας. Η εξαιρετικά υψηλή κάλυψη ναύλωσης που επιτύχαμε για το υπόλοιπο του έτους αλλά και για το 2023 και το 2024 υποδηλώνουν ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να βιώνουμε εξαιρετικά κερδοφόρα τρίμηνα ανεξάρτητα από την εξέλιξη των ναύλων.

    Τα ποσοστά ναύλωσης μειώθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κατά περίπου 10-20% από τα υψηλά όλων των εποχών, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ από οποιαδήποτε ιστορική σύγκριση.

    Το πιο αξιοσημείωτο αποτέλεσμα στην αγορά ήταν η έλλειψη ζήτησης για πιο μακροπρόθεσμες ναυλώσεις εν μέρει λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας πλοίων και εν μέρει λόγω της στάσης αναμονής των ναυλωτών.

    Φαίνεται ότι η ζήτηση για μεταφορά προϊόντων έχει επηρεαστεί από τη γεωπολιτική αβεβαιότητα και τους φόβους μιας επικείμενης ύφεσης που τροφοδοτείται από τις αυξήσεις των επιτοκίων που χρησιμοποιούν οι κεντρικές τράπεζες για την καταπολέμηση του πληθωρισμού μεταξύ άλλων λόγων.

    Επιπλέον, η συνεχιζόμενη πανδημία COVID και οι περιφερειακές εξάρσεις της ώθησαν ορισμένες χώρες, κυρίως την Κίνα, να επιβάλουν περιφερειακά lockdown που επηρέασαν αρνητικά το εμπόριο με εμπορευματοκιβώτια, αλλά συνέβαλαν και στην αναποτελεσματικότητα του συστήματος μεταφορών.

    Επίσης, ο Τάσος Ασλίδης, Chief Financial Officer της Euroseas σχολίασε: «Τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2022 αντικατοπτρίζουν τα ισχυρά ποσοστά ναύλωσης που κέρδισαν τα πλοία μας σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021.

    Τα καθαρά μας έσοδα αυξήθηκαν στα 48,5 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με 18,3 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι. Σε βάση ανά πλοίο ανά ημέρα, τα πλοία μας κέρδισαν 127,0% υψηλότερη μέση τιμή ναύλωσης το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021.

    Οι συνολικές ημερήσιες λειτουργικές δαπάνες των πλοίων, ήταν κατά μέσο όρο 7.732 δολάρια ανά πλοίο ανά ημέρα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με 6.860 δολάρια ανά πλοίο».

    Διαβάστε επίσης:

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Super deal για αγορά 9 πλοίων έναντι 330 εκατ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ