• Ναυτιλία

    Euronav: Παρέλαβε δύο νεότευκτα – Αναλαμβάνει ο Μαλλιαρός στη θέση του Μπουρμπούλη

    Euronav

    Euronav


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Euronav παρέλαβε πρόσφατα δύο νεότευκτα πλοία, το «Κέδρος», ναυπήγησης 2022 και χωρητικότητας 157.310 dwt, και το «Κυπαρίσσι», ναυπήγησης 2022 και χωρητικότητας 157.310 dwt.

    Τα πλοία αυτά είναι δύο από πέντε Suezmax-newbuildings που θα ενταχθούν στον στόλο της Euronav τα επόμενα χρόνια.

    Η παράδοση τριών νεότευκτων VLCC έχει προγραμματιστεί για το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

    Εξάλλου, η Euronav NV ανακοίνωσε ότι τον Σταμάτη Μπουρμπούλη στη θέση του General Manager της Euronav Ship Management Hellas (ESMH) θα διαδεχτεί στο τέλος του δευτέρου τριμήνου ο Μιχάλης Μαλλιαρός, μέχρι πρότινος Fleet Personnel Manager της εταιρείας.

    Ο Σταμάτης Μπουρμπούλης, όπως ανακοινώθηκε, θα συνταξιοδοτηθεί.

    Deputy General Manager θα αναλάβει ο Ζώης Δάγκαρης, μέχρι πρότινος Group Procurement Manager της εταιρείας.

    «Εκ μέρους της Euronav και των 3.500 και πλέον εργαζομένων μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Σταμάτη Μπουρμπούλη για την ηγεσία του τα τελευταία 17 χρόνια», ανέφερε ο κ. Hugo De Stoop, CEO της Euronav, και πρόσθεσε «με την πλούσια γνώση και την εμπειρία του, ο Σταμάτης Μπουρμπούλης έπαιξε σημαντικό ρόλο στη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας. Τον ευχαριστούμε ειλικρινά για την αφοσίωσή του στην Euronav και του εύχομαι να απολαύσει τη συνταξιοδότησή του».

    Ο Σταμάτης Μπουρμπούλης είναι γενικός διευθυντής της Euronav Ship Management (Hellas) Ltd. από το 2005. Αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών ως ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός. Από το 1990 εργάστηκε στο τεχνικό τμήμα της Ceres Hellenic Shipping Enterprises Ltd., όπου το 2000 ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή, ενώ έχει επίσης δραστηριοποιηθεί στη χημική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία. Είναι μέλος του Intertanko Safety and Technical Committee, καθώς και των Ελληνικών Τεχνικών Επιτροπών DNVGL και RINA.

    O Μιχαήλ Μαλλιαρός εργάζεται στην Euronav σε διάφορες θέσεις από το 2005. Διετέλεσε αρχιπλοίαρχος και το 2012 ανέλαβε τη θέση του HSQE Superintendent, κατέχοντας παράλληλα τη θέση του DPA και του Deputy Company Security Officer της εταιρείας. Το 2015 διορίστηκε General Manager στο γραφείο της Euronav στη Σιγκαπούρη, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ως Fleet Personnel Manager το 2018 στην Ελλάδα.

    Ο Μ. Μαλλιαρός είναι Associate Member στην HELMEPA και μέλος της Intertanko Nautical Subcommittee. Για τη θέση που αναλαμβάνει, ο κ. Μαλλιαρός τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα που διαδέχομαι τον Σταμάτη Μπουρμπούλη στην ηγεσία της Euronav Ship Management Hellas. Είμαι σίγουρος ότι, με τις προσπάθειες από ολόκληρη την ομάδα, θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με επιτυχία στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, διατηρώντας υψηλά πρότυπα τα επόμενα χρόνια».

    Διαβάστε επίσης:

    Με κέρδη – ρεκόρ από πώληση πλοίων η Ευγενία Ανδριανοπούλου, ο Ιωάννης Κούστας και ο Νίκος Τσάκος – Συνολικά 1,4 δισ. δολάρια οι υπεραξίες για τους Έλληνες εφοπλιστές

    Κρουαζιέρα: Θετικές οι προοπτικές για το 2022 – 750 δολάρια η δαπάνη κάθε τουρίστα



    ΣΧΟΛΙΑ