• Ναυτιλία

    EuroDry Ltd: 113% υψηλότερα τα καθαρά έσοδα το πρώτο τρίμηνο – Είχε ημερήσια έσοδα για κάθε πλοίο 24.636 δολάρια

    Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry

    Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία EuroDry Ltd., του Αριστείδη Πίττα ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για την τρίμηνη περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022 και σύμφωνα με τα κυριότερα οικονομικά στοιχεία είχε καθαρά έσοδα  18,3 εκατ. δολαρίων.

    Στους μετόχους θα δοθεί μέρισμα ύψους 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων ή 3,69 δολάρια ανά μετοχή. Το προσαρμοσμένο EBITDA ήταν 12,7 εκατομμύρια δολάρια.

    Κατά μέσο όρο τα έσοδα από την ναύλωση των πλοίων ήταν 24.636 δολάρια την ημέρα.

    Υπενθυμίζεται ότι  Απρίλιο του 2022, η εταιρεία εξαγόρασε το M/V Santa Cruz, ένα πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου   χωρητικότητας 76.440 dwt που κατασκευάστηκε το 2005, για 15,75 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry σχολίασε:

    «Παρά το δύσκολο παγκόσμιο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, τα πλοία μας απασχολούνταν με πολύ κερδοφόρα ποσοστά, τα υψηλότερα σε σύγκριση με οποιαδήποτε περίοδο των τελευταίων 12 ετών, εκτός από το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Τα σημαντικά κέρδη που προέκυψαν από τα πλοία μάς επέτρεψαν να εκμεταλλευτούμε επενδυτικές ευκαιρίες και να επεκτείνουμε τον στόλο μας κατά δύο μονάδες το 2022, βασιζόμενοι στη στρατηγική ανάπτυξης  που συνδυάζει σύγχρονα οικολογικά πλοία που κατασκευάστηκαν τα τελευταία 8-10 χρόνια που έχουν ελκυστικά εμπορικά χαρακτηριστικά με υψηλής ποιότητας και  επομένως πλοία με χαμηλότερο κόστος κεφαλαίου που συνεισφέρουν υπερβολικά στα κέρδη μας  που επενδύουμε. Σε αυτό το περιβάλλον, επιδιώκουμε ευκαιρίες να αυξήσουμε τον στόλο μας με αυξητικούς τρόπους και να διαχειριστούμε την κερδοφορία μας για να μεγιστοποιήσουμε τις ανταμοιβές των μετόχων μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Μελίνα Τραυλού: Διανύουμε ραγδαίες εξελίξεις, αλλά ως ελληνόκτητη ναυτιλία δηλώνουμε παρόντες

    Τζιανλουίτζι Απόντε: Ο πρώην τραπεζίτης που έχτισε περιουσία 19 δισ. δολ. στη ναυτιλία



    ΣΧΟΛΙΑ