• Ναυτιλία

    Επιλογή Γιώργου Οικονόμου: Η R. Day φεύγει από την Eagle Bulk για να ενισχύσει την Genco

    Ο εφοπλιστής και συλλέκτης Γιώργος Οικονόμου

    Ο εφοπλιστής και συλλέκτης Γιώργος Οικονόμου


    Η Randee Day, στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρείας Eagle Bulk παραιτήθηκε, καθώς ο Γιώργος Οικονόμου την υποστηρίζει και την προτείνει για την διοίκηση της ναυτιλιακής εταιρείας Genco, στην οποία πλέον κατέχει το 5,4% των μετοχών της.

    Η R. Day, διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε ναυτιλιακές εταιρείες και συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο της International Seaways

    Η διευθύντρια της Eagle Bulk Shipping, Randee Day παραιτήθηκε καθώς ο Γιώργος Οικονόμου προσπαθεί να την τοποθετήσει στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης στο χρηματιστήριο Genco Shipping & Trading.

    Η R. Day είναι Διευθύντρια του INSW από τις 30 Νοεμβρίου 2016. Είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Day & Partners, LLC, μιας ναυτιλιακής συμβουλευτικής ομάδας. Έχει 35 χρόνια εμπειρίας στην εταιρική διακυβέρνηση, την αναδιάρθρωση και τη ναυτιλιακή χρηματοδότηση. Πριν από την ίδρυση της Day & Partners, LLC, το 2011, η R. Day υπηρέτησε ως διευθύνουσα σύμβουλος της DHT Maritime Inc.

    Η διευθύντρια της Eagle Bulk Shipping, Randee Day

    Προηγουμένως, ήταν Διευθύνουσα Σύμβουλος στον όμιλο Seabury, μια συμβουλευτική εταιρεία μεταφορών.

    Ενώ εργαζόταν για τον όμιλο Seabury, ηγήθηκε μιας κοινοπραξίας μεταξύ της OSG και της Clipper σε νέα νεότευκτα πλοία VLCC, καθώς πρωτοστάτησε της δημιουργίας μιας συμμαχίας με την Irving Capital για τη διεξαγωγή συναλλαγών ιδιωτικών μετοχών στη ναυτιλία.

    Ήταν η επικεφαλής του τμήματος του ναυτιλιακού ομίλου της JP Morgan στη Νέα Υόρκη. Ηγήθηκε της συμφωνίας ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της προμήθειας 13 πλοίων από το Ναυτικό των ΗΠΑ για χρήση στον στόλο ταχείας ανάπτυξης.

    Έχει υπηρετήσει στο παρελθόν στο διοικητικό συμβούλιο πολλών δημόσιων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Eagle Bulk Shipping Inc., TBS International Ltd., Ocean Rig ASA, DHT Maritime Inc., Excel Maritime και Tidewater, Inc.

    Είναι απόφοιτος της Σχολής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο George Washington. Επίσης φοίτησε στο Πρόγραμμα Εθνικής και Διεθνούς Ασφάλειας στη Σχολή Κένεντι του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Η εκτεταμένη εμπειρία της στη ναυτιλιακή βιομηχανία την καθιστά πολύτιμο πλεονέκτημα για το Διοικητικό Συμβούλιο.

    Ο Γιώργος Οικονόμου, υποστηρίζει επίσης τον Robert Pons, για το διοικητικό συμβούλιο της Genco. Ο R. Pons, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Spartan Advisors, ο οποίος έχει υπηρετήσει σε διοικητικά συμβούλια 16 εισηγμένων εταιρειών για 40 χρόνια καριέρας.

    Διαβάστε επίσης

    Σε «ελληνικό κλοιό» η Eagle Bulk – Κούστας και Παναγιωτίδης ελέγχουν πάνω από το 30% των μετοχών

    Χρηματιστήριο: Mytilineos vs ΟΠΑΠ και η Jumbo vs Alpha!

     



    ΣΧΟΛΙΑ