• Ναυτιλία

    Επέπλεαν 3,2 τόνοι κοκαΐνης στον Ειρηνικό Ωκεανό αξίας 500 εκατ. δολαρίων!


    Στο πλαίσιο της επιχείρησης Hydros, η Λιμενική Αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας κατάφερε να συλλέξει και να κατασχέσει 3,2 τόνους κοκαΐνης που επέπλεαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, που η συνολική τους αξία είναι άνω του μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων.

    Η επιχείρηση αυτή θεωρείται ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει από τις Λιμενικές Αρχές αυτής της χώρας και εκτιμάται λόγω του μεγάλου μεγέθους της ποσότητας πιθανότατα να προοριζόταν για την αυστραλιανή αγορά, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Επίτροπο Andrew Coster.

    Αν και δεν έχουν γίνει συλλήψεις σε αυτό το στάδιο, οι έρευνες συνεχίζονται με διεθνή συνεργασία.

    «Η τεράστια κλίμακα αυτής της κατάσχεσης εκτιμάται ότι έβγαλε από την κυκλοφορία κοκαΐνη αξίας άνω του μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η ανακάλυψη προκαλεί ένα σημαντικό οικονομικό πλήγμα για τους παραγωγούς της Νότιας Αμερικής και για τους διανομείς αυτού του προϊόντος. Ο εντοπισμός και η κατάσχεση της κοκαΐνης διακόπτει τις λειτουργίες του συνδικάτου, παραμένουμε σε επαγρύπνηση δεδομένου ότι ξέρουμε ότι αυτές οι ομάδες θα καταβάλουν προσπάθειες για να παρακάμψουν την προσοχή των αρχών» τόνισε αξιωματούχος της Νέας Ζηλανδίας.

    Μετά την κατάσχεση 3,2 τόνων κοκαΐνης στον ωκεανό, οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας κατάφεραν ένα σημαντικό πλήγμα στη λειτουργία ενός διεθνούς εγκληματικού συνδικάτου.

    Το παράνομο φορτίο ναρκωτικών βρέθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό λόγω της στενής συνεργασίας της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας με την Τελωνειακή Υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας,

    Ογδόντα μία μπάλες κοκαίνης έκαναν ένα εξαήμερο ταξίδι της επιστροφής στη Νέα Ζηλανδία με το πλοίο HMNZS Manawanui του Βασιλικού Ναυτικού της Νέας Ζηλανδίας, όπου τώρα θα καταστραφούν.

    Η Επιχείρηση Hydros ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης στενής συνεργασίας με διεθνείς συνεργαζόμενους οργανισμούς, για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση των κινήσεων ύποπτων πλοίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο όμιλος Γκριμάλντι επενδύει στο λιμάνι του Άμστερνταμ



    ΣΧΟΛΙΑ