• Ναυτιλία

    Ελληνική ναυτιλιακή βάζει πωλητήριο σε τέσσερα πλοία της

    • Δανάη Στρατή


    Πωλητήριο σε τέσσερα πλοία τύπου supramax βάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Victoria Steamship, συμφερόντων της ελληνικής ναυτιλιακής Blue Planet Shipping.

    Πρόκειται για τα πλοία Arion, Envia και Nikolaos A, χωρητικότητας 53,806 dwt και κατασκευής 2003 και τα τρία, καθώς και το supramax Avra, της ίδια χωρητικότητας και κατασκευής 2004.

    Σύμφωνα με την πλατφόρμα αποτίμησης VesselValue, η αξία των τεσσάρων φορτηγών πλοίων εκτιμάται στα 22,5 εκατ. δολάρια.

    Η Blue Planet Shipping ιδρύθηκε το 1996 και διαχειρίζεται πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της διαθέτει στόλο 14 πλοίων, εκ των οποίων ένα post-panamax, έξι panamaxes, τρία ultramaxes και τα τέσσερα supramaxes, τα οποία είναι τα παλαιότερης κατασκευής πλοία που διαθέτει.

    Ο υπόλοιπος στόλος της εταιρείας είναι σύγχρονος, καθώς μετά από παραγγελίες πελατών της, το 2016 παρέλαβε τα πλοία Cosmar και Evmar και ακολούθησαν τον Ιανουάριο 2017 το ultramax Apex, το Φεβρουάριο 2017 το kamsarmax Avra και τον Ιούνιο του ίδιου έτους το kamsarmax Axios.

    Πέρυσι τον Ιανουάριο, η Blue Planet Shipping παρέλαβε το πλοίο Afros και ακολούθησαν το Apollon τον Ιούνιο του 2018 και το Archon τον Ιούλιο 2018. Και τα τρία πλοία κατασκευάστηκαν στο κινέζικο ναυπηγείο Jiangsu New Yangzi.

     

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ