Ναυτιλία

Ελευθεριάδου (ΣΥΡΙΖΑ): Να αυξηθούν τα δρομολόγια των πλοίων για Θάσο, Πρίνο, Κεραμωτή

  • NewsRoom
Τάνια Ελευθεριάδου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Τάνια Ελευθεριάδου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


Τα αιτήματα των φορέων των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Θάσου, για την αύξηση των δρομολογίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές που συνδέουν το νησί με το ηπειρωτικό τμήμα του νομού για τη νέα ναυτιλιακή περίοδο, προώθησε με κοινοβουλευτική της αναφορά η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου.

Συγκεκριμένα, η Τάνια Ελευθεριάδου ζητά από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την επιβολή δημόσιας υπηρεσίας στις ναυτιλιακές εταιρείες που θα ζητήσουν δρομολόγηση στις πορθμειακές γραμμές Καβάλα-Πρίνος και Κεραμωτή-Λιμένας, και την πρόβλεψη αποκλεισμού από την έτερη γραμμή, οποιασδήποτε εταιρείας αρνηθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε για την χειμερινή περίοδο, από και προς τον Πρίνο.

Έτσι, θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη σύνδεση του νησιού με την πρωτεύουσα του νομού, στην οποία βρίσκονται οι υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους κατοίκους της Θάσου.

Επιπλέον, ζήτησε να γίνουν δεκτά τα αιτήματα για άμεση αποκατάσταση πλοίου που βρίσκεται σε ακινησία είτε λόγω συντήρησης είτε λόγω βλάβης, καθώς και να εκτελείται ο εξής αριθμός δρομολογίων για την γραμμή Καβάλα-Πρίνος:

4 δρομολόγια για την περίοδο 1/1/2022-1/4/2023,

5 δρομολόγια για την περίοδο 2/4/2023-4/6/2023 και 18/9/2023-31/10/2023 και,

8 δρομολόγια για την περίοδο 5/6/2023- 17/9/2023.

Διαβάστε επίσης:

Ο εφοπλιστής στον οποίο επενδύουν οι Μαρτίνος, Βενιάμης, Φρέντρικσεν, το γαμήλιο πάρτι στην Ύδρα, η Μαργαρίτα Χατζηνάσιου και το Christina OΣΧΟΛΙΑ