• Ναυτιλία

    Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Καμερούν – Απήγαγαν 5 Έλληνες ναυτικούς

    • NewsRoom

    To τάνκερ Happy Lady


    Στην απαγωγή οκτώ ναυτικών, μεταξύ των οποίων πέντε Ελλήνων, του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «HAPPY LADY» που βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι «LIMBOH» στο Καμερούν, προχώρησαν ένοπλοι πειρατές μετά από επίθεση που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί.

    Μεταξύ των απαχθέντων είναι πέντε Έλληνες υπήκοοι. Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.

    Στο πλοίο επέβαιναν 28 μέλη πλήρωμα. Μεταξύ των απαχθέντων είναι ακόμα δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε ο τραυματισμός ενός Έλληνα, από εξοστρακισμό σφαίρας. Το μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΝΑΝΠ:

    Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία Δ/Ξ πλοίο «HAPPY LADY’» Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι «LIMBOH» στο Καμερούν, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή οκτώ (08), εκ των είκοσι οκτώ (28) μελών του πληρώματος του. (πατήστε έδω για να δείτε στον χάρτη που βρίσκεται το πλοίο).

    Εξ αυτών οι πέντε (05) είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο (02) υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου.

    Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

    Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

    Διαχειρίστρια εταιρία φέρεται να είναι η Εastern Μediterranean Μaritime του κ. Θανάση Μαρτίνου. 

    To μήνυμα του Γιάννη Πλακιωτάκη

    Στο περιστατικό με την επίθεση στο ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

    «Αυτές τις ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας που κρατούνται παράνομα και στις οικογένειές τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Πλακιωτάκης.



    ΣΧΟΛΙΑ