• Ναυτιλία

    DPort: Έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας προς τους εργαζόμενους στο λιμάνι

    DPort: Έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας προς τους εργαζόμενους στο λιμάνι

    DPort Services


    Η εταιρεία, DPort, που διαχειρίζεται τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά με ανακοίνωση της τονίζει ότι είναι αδικαιολόγητη η απεργία των εργαζομένων μελών της ΕΝΕΔΕΠ, δεδομένου, όπως υποστηρίζει η κινεζική εταιρεία, έχουν εκπληρωθεί τα αιτήματα τους.

    Ειδικότερα, η Dport, επισημαίνει ότι «στο πρώτο αίτημα που ήταν να συγκροτηθεί μικτή επιτροπή ασφαλείας, έχουμε καλέσει και τα δύο σωματεία να στείλουν εκπροσώπους τους και σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση.

    Για το δεύτερο αίτημα που ήταν να σταματήσουν οι “κόντρες βάρδιες” που σημαίνει ότι να μην γίνεται εργασία αν δεν περάσουν 11 ώρες από την προηγούμενη, γνωστοποιήσαμε ότι από τις 4 Νοεμβρίου δεν υπάρχει “κόντρα βάρδια”.

    Όσον αφορά το τρίτο αίτημα, για τις πόστες των 5 ατόμων, ενημερώσαμε ότι αυτές εφαρμόζονται από τις 22 Νοεμβρίου».

    Η Dport, υπογραμμίζει επίσης, για το θέμα της αντιπροσωπευτικότητας των εργαζομένων:

    «Με πνεύμα καλής θέλησης και με σαφή επιδίωξη την διατήρηση της εργασιακής ειρήνης και σταθερότητας επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και της κανονικότητας της οικονομίας και ενεργώντας πάντα εντός του πλαισίου της νομιμότητας, η DPort Services προχώρησε στην υλοποίηση όσων είχαν συμφωνηθεί με τους εργαζόμενους μετά την τελευταία απεργία.

    Παράλληλα, συνεχίζει το διάλογο και με τα δύο σωματεία των εργαζομένων, έως την κήρυξη από την ελληνική Δικαιοσύνη στις 7/12, του ενός εκ των δύο ως αντιπροσωπευτικού, με το οποίο και η εταιρεία θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις και συμφωνία για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως ορίζεται από το Νόμο. Το μεν Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ είχε 475 ψηφισάντες στις πρόσφατες εκλογές του το δε Συνδικάτο Εργαζομένων 1076 ψηφισάντες. Το Συνδικάτο Εργαζομένων είναι το σωματείο που υπέγραψε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας το 2019 και εκπνέει το Δεκέμβριο του 2021.

    Πάρα ταύτα, το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, το οποίο μάλιστα δεν έχει ψηφιστεί από την πλειονότητα των συμμετεχόντων στις πρόσφατες εκλογές, προκήρυξε εκ νέου απεργία για 1 και 2 Δεκεμβρίου, η οποία εκ νέου κρίθηκε παράνομη από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά κήρυξε απεργία με τα ίδια αιτήματα για τις ίδιες μέρες και ώρες.

    Η Εταιρεία DPort έχει τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της τουναντίον του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ όχι».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ