• Ναυτιλία

    Δύο νεότευκτα δεξαμενόπλοια για τον όμιλο Ρέστη

    Η οικογένεια Ρέστη παραλαμβάνει το νέο δεξαμενόπλοιο


    Στην παραλαβή και ονοματοδοσία δύο νεότευκτων δεξαμενοπλοίων Suezmax από τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία της Hyundai Samho Heavy Industries ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Golden Energy, ο εταιρικός βραχίονας συμφερόντων της οικογένειας Ρέστη, που δραστηριοποιείται στο υγρό φορτίο. Οι παραλαβές εντάσσονται στο πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου του ομίλου που περιλαμβάνει τόσο νέες ναυπηγήσεις και πωλήσεις παλαιότερων πλοίων όσο και αγορές μεταχειρισμένων μικρής ηλικίας από την δευτερογενή αγορά.

    Στην παραλαβή των νεότευκτων δεξαμενοπλοίων Energy Triumph και Energy Trophy παρών ήταν ο επιχειρηματίας  Βίκτωρας Ρέστης ενώ από τον όμιλο σημειώνεται πως η  ονοματοδοσία τους έγινε από τον γιό του Βίκτωρα Ρέστη, Μασία και τον εξάδελφό του Ισαάκ, γιό της  Κάτιας Ρέστη, σηματοδοτώντας την πιο ενεργό ενασχόληση των μελών της τρίτης γενιάς της οικογένειας με τις ναυτιλιακές της επιχειρήσεις.

    Η διαχείριση των νεότευκτων τάνκερ ανατέθηκε στην Enterprises Shipping & Trading S.A. η οποία στην παρούσα φάση διαχειρίζεται 33 ποντοπόρα δεξαμενόπλοια και φορτηγά συνολικού εκτοπίσματος 3,09 εκατομμυρίων τόνων DWT.

    Η Golden Energy εξετάζει πιθανές νέες παραγγελίες δεξαμενοπλοίων τύπου MR και Αframaxes καθώς και επιπλέον παραγγελίες πλοίων τύπου Suezmax, αναφέρουν πηγές της εταιρείας.

    Προσθέτουν δε πως παράλληλα, ο όμιλος Ρέστη παρακολουθεί και την αγορά πλοίων ξηρού φορτίου και βρίσκεται σε συζητήσεις με κινεζικά ναυπηγεία για ενδεχόμενη υπογραφή  νέων παραγγελιών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πλοία τύπου Kamsarmax.

    Από δεξιά, ο  γιός του Βίκτωρα Ρέστη, Μασίας με τον εξάδελφό του Ισαάκ, γιό της Κάτιας Ρέστη



    ΣΧΟΛΙΑ