• Ναυτιλία

    Δύο νέα πλοία κοντέινερ από τον Αριστείδη Πίττα

    Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry

    Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas, του Αριστείδη Πίττα, συμφώνησε να αποκτήσει τα πλοία Seaspan Manila και Seaspan Melbourne, συνολικής χωρητικότητας 4.250 teu έναντι 37 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Τα δύο πλοία θα χρηματοδοτηθούν αρχικά από τα κεφάλαια της εταιρείας και θα συνοδεύονται από συμβάσεις ναύλωσης. Το panamax Seaspan Manila, κατασκευής 2007, αναμένεται να παραδοθεί τον Ιούλιο του 2022 και έχει συμβόλαιο ναύλωσης με τον ισραηλινό μεταφορέα ZIM έως τον Φεβρουάριο του 2025 με ναύλο 20.250 δολάρια την ημέρα έως τον Απρίλιο του 2024. Η υπόλοιπη περίοδος θα βασίζεται στον δείκτη ConTex, με κατώτατο όριο 13.000 δολάρια ανά ημέρα και ανώτατο όριο 21.000 δολάρια την ημέρα.

    Το Seaspan Melbourne, κατασκευής 2005, θα πρέπει να ενταχθεί στον στόλο της Euroseas τον Ιούνιο του 2022 και έχει συμβόλαιο ναύλωσης έως τον Μάρτιο του 2025 με τιμή 19.000 δολάρια την ημέρα.

    «Αυτές οι ναυλώσεις αναμένεται να εισφέρουν άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε EBITDA, ενώ θα συμβάλλουν σημαντικά στην κερδοφορία μας. Επιπλέον, ανάλογα με την αγορά μετά το τέλος των ναυλώσεων στις αρχές του 2025, μπορεί να απολαύσουμε σημαντική πρόσθετη ανοδική πορεία, εάν οι αγορές πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων βρίσκονται ακόμη και σε ιστορικά μέσα επίπεδα», δήλωσε ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas.

    Μετά την παράδοση, η Euroseas θα διαθέτει στόλο 18 πλοίων, που θα περιλαμβάνει 10 τροφοδότη και οκτώ ενδιάμεσα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η εταιρεία έχει επίσης επτά υπό ναυπήγηση πλοία , που αναμένεται να ολοκληρωθούν μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2023 και του δεύτερου τριμήνου του 2024.

    Διαβάστε επίσης:

    Αριστείδης Πίττας: Αγόρασε πλοίο έναντι 15,75 εκατ. δολαρίων και έφτασε τα 11 πλοία η EuroDry

    Αριστείδης Πίττας (Euroseas): Επένδυση 102 εκατ. δολαρίων για τρία νέα containerships



    ΣΧΟΛΙΑ