• Ναυτιλία

    Διήμερη απεργία 25 και 26 Νοεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά, αν η Cosco δεν υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας

    Διήμερη απεργία 25 και 26 Νοεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά, αν η Cosco δεν υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας

    ΕΝΕΔΕΠ


    Νέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή 25-26 Νοεμβρίου 2021 αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση των Προβλήτων Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) σε περίπτωση που η κινέζικη εταιρεία, Cosco, δεν συναντηθεί αύριο Τετάρτη 24 Νοέμβρη για την υπογραφή συλλογικής εργασίας.

    Ειδικότερα, η ΕΝΕΔΕΠ με ανακοίνωση της τονίζει ότι:

    «Η συνέχεια της απόφασης για 48ωρη απεργία που ξεκινάει Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στις 15:00 και η αποφασιστική, μαχητική, ενεργητική, μαζική συμμετοχή των συναδέλφων είναι η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια που κάνουν για να μην ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας» και προσθέτει:

    «Η προγραμματισμένη συνάντηση με την εργοδοσία την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και οι απαντήσεις που θα λάβουμε θα γίνουν γνωστές σε όλους τους συναδέλφους γιατί εμείς δεν παίρνουμε αποφάσεις μέσα σε κλειστά γραφεία γιατί τα Σωματεία είναι των εργατών και όχι των εργοδοτών.

    Συνάδελφοι, η περήφανη στάση και η αποφασιστικότητά σας στις μέρες που πέρασαν- ΤΟΥΣ έχει πανικοβάλει! Τώρα πλέον όλοι ξέρουμε την αλήθεια. Τώρα πλέον όλοι γνωρίζουμε ότι μόνο η ΕΝΕΔΕΠ θέλει και μπορεί να διαπραγματευτεί και να υπογράψει μια ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ, ΑΣΦΆΛΕΙΑ και ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΜΟΙΒΈΣ για ΟΛΟΥΣ στο λιμάνι!

    Συνάδελφοι, σπάμε τον φόβο γιατί βγάλαμε όλοι μας ένα συμπέρασμα ότι εμείς οι εργάτες είμαστε η κινητήρια δύναμη για καθετί γύρω μας, και ότι αν αντιληφθούμε τη δύναμη μας τότε μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Το είπαμε αυτές τις μέρες όπως δουλεύουμε σκληρά ξέρουμε να παλεύουμε και σκληρά. Κάναμε πράξη το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά.

    Προχωράμε μαζικά , ενωτικά , αγωνιστικά για την επιτυχία και περιφρούρηση της απεργίας μας

    Για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας ,

    Για να υπογράψουμε ΣΣΕ που θα ικανοποιεί τις δικές μας ανάγκες

    ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ