• Ναυτιλία

    Diana: Πούλησε και επαναμίσθωσε δύο πλοία με κέρδη 66,4 εκατ. δολάρια!

    Σεμίραμις Παληού, Diana Shipping (Ocean Pal)

    Σεμίραμις Παληού, Diana Shipping


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping της Σεμίραμις Παληού συγκέντρωσε νέα κεφάλαια, δεδομένου ότι συμφώνησε να πουλήσει και να επαναμισθώσει δύο από τα πλοία capesize της σε μη συνδεδεμένα ιαπωνικά επενδυτικά σχήματα.

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία γνωστοποίησε ότι έχει υπογράψει μια συμφωνία για τα πλοία “Νέα Ορλεάνη’ και τη “Σάντα Μπάρμπαρα” που χτίστηκαν το 2015, η οποία, μετά την ολοκλήρωση μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2022, θα αποφέρει ακαθάριστα έσοδα 66,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η συμφωνία θα προβλέπει επίσης τη ναύλωση από την Diana, bareboat τα δύο πλοία για μια περίοδο οκτώ ετών, με δικαίωμα αγοράς, αρχής γενομένης από το τέλος του τρίτου έτους ναύλωσης.

    Υπενθυμίζεται ότι η Diana Shipping ενίσχυσε πρόσφατα τον στόλο της με την απόκτηση εννέα σύγχρονων πλοίων ultramax από την Sea Trade Holdings με έδρα το Stamford, καταβάλλοντας 330 εκατομμύρια δολάρια. Μετά την παράδοση και την ολοκλήρωση της προαναγγελθείσας πώλησης του Baltimore στην spinoff OceanPal, η εταιρεία θα διαθέτει στόλο 43 bulkers με μεταφορική ικανότητα περίπου 4,9 m dwt.

    Διαβάστε επίσης:

    Νταλακογιώργος (ΠΕΝΕΝ): Ο Δρίτσας κουκούλωσε υποθέσεις παρακολούθησης συνδικαλιστών – Τι απαντά ο βουλευτής

    Capital Ship Management: Διεθνής αναγνώριση για τα υψηλά πρότυπα ποιότητας, επιχειρηματικής συνέχειας και περιβαλλοντικής διαχείρισης



    ΣΧΟΛΙΑ