• Ναυτιλία

    Διαφωνεί και διεκδικεί η ΟΜΥΛΕ

    Διαφωνεί και διεκδικεί η ΟΜΥΛΕ

    Γιου Ζενγκ Γκανγκ, Επικεφαλής COSCO


    Την αντίθεση της στην πώληση του 16% των μετοχών προς την κινεζική εταιρεία εκφράζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), αλλά παράλληλα τονίζει ότι είναι «ανυποχώρητοι στην αξία των θεμελιωμένων εργασιακών σχέσεων και πασχίζουμε συνεχώς για την αναβάθμιση τους, δεν θα επιτρέψουμε καμία διολίσθηση στα εργασιακά δικαιώματα στο Λιμάνι, απεναντίας, θα αγωνιστούμε για τη διεύρυνση τους».

    Η ΟΜΥΛΕ επισημαίνει επίσης ότι ως Συνδικαλιστικό Κίνημα των Λιμανιών έχουμε κάθε δικαίωμα, που απορρέει από τις θέσεις και τους αγώνες μας, να είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη συγκριμένη κυβερνητική απόφαση και προσθέτει: «Τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια γνωρίσαμε μεγάλες τομές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΛΠ. Την παραχώρηση των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ το 2009 και την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (51%) στην COSCO το 2016. Με τεκμηρίωση στις θέσεις και αγωνιστικότητα στη δράση αντιμετωπίσαμε αυτά τα κεφαλαιώδη ζητήματα. Υπήρξαν περίοδοι με κοινωνικές συμμαχίες, αλλά δυστυχώς στις κρίσιμες στιγμές γνωρίσαμε την αγωνιστική μοναξιά. Οι θέσεις που σε όλο αυτό το διάστημα διαμορφώσαμε επαληθεύτηκαν και συνεχώς επαληθεύονται. Τα πολιτικά κόμματα τις επικροτούσαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση και τις ξεχνούσαν όταν κυβερνούσαν.

    Προτάξαμε, ως είχαμε υπέρτατη υποχρέωση, την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την θέσπιση φερέγγυου ΓΚΠ και αναβαθμισμένων και αξιοπρεπών ΣΣΕ.

    Σήμερα η κυβέρνηση παρόλο που δεν έχει υλοποιηθεί η υποχρέωση των επενδύσεων, την οποία προέβλεπε η σύμβαση παραχώρησης, παραχωρεί το 16% των μετοχών, που είχε συμφωνηθεί, με ρήτρα την ολοκλήρωση των υποχρεωτικών επενδύσεων. Τα μεγάλα λόγια περί ανάπτυξης ξεχάστηκαν !!!!!

    Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά το ποια αξία έχουν οι διακηρύξεις περί επενδύσεων και ανάπτυξης από την κυβέρνηση, αλλά και συνολικά το πολιτικό σύστημα. Στην ίδια κατεύθυνση, όπως έχουμε επισημάνει, ήταν η πλήρης αποδυνάμωση της ΡΑΛ, ΔΑΛ, με την οποία αποδομείται ο χαλαρός δημόσιος έλεγχος που είχε θεσπιστεί».

    Διαβάστε επίσης

    Στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής η παράταση των έργων στον ΟΛΠ

    Σητεία: Λιμενικά έργα €11,6 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ