• Ναυτιλία

    Δ. Προκοπίου: Άλλο ένα τάνκερ στον στόλο της Centrofin

    tanker ναυλαγορά ναυτιλία


    Ένα ακόμα τάνκερ φαίνεται πως πρόσθεσε στον στόλο της η ελληνική ναυτιλιακή Centrofin του Δημήτρη Προκοπίου, καθώς τουλάχιστον δύο ναυλομεσίτες συμφωνούν πως αυτή είναι η εταιρεία που αγόρασε ένα τάνκερ της ταϊβανέζικης Formosa Plastics.

    Σύμφωνα με τις Seasure Shipbroking και Advance Shipping & Trading, η Centrofin απέκτησε το τάνκερ FPMC P Fortune (χωρητικότητας 74.900 dwt, κατασκευής 2009) έναντι 16,1 εκατ. δολαρίων, ενώ το αδελφό του πλοίο FPMC P Eagle φέρεται να πωλήθηκε στην ίδια τιμή στην Eastern Pacific του Idan Ofer.

    Σημειωτέον ότι η αξία των πλοίων υπολογίζεται από την VesselsValue στα 19 εκατομμύρια δολάρια, και η χαμηλότερη τιμή πώλησης εκτιμάται ότι οφείλεται στην επικείμενη ειδική επιθεώρηση από την οποία θα πρέπει να περάσουν τα δύο πλοία φέτος.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Centrofin επιλέγει να αγοράσει πλοία της Formosa: ήδη τον περασμένο Ιανουάριο έγινε γνωστό ότι η εταιρεία του Δημήτρη Προκοπίου αγόρασε από την Formosa τα πλοία FPMC P Glory (χωρητικότητας 74.900 dwt, κατασκευής 2009, μετονομάστηκε σε Apanemo) και FPMC 17 (χωρητικότητας 46.900 dwt, κατασκευής 2009, μετονομάστηκε σε Merapi). Η πώληση των δύο πλοίων είχε γνωστοποιηθεί από τον Νοέμβριο του 2018, όμως δεν είχε γίνει άμεσα γνωστός ο αγοραστής. Η τιμή πώλησης των δύο πλοίων ήταν περίπου στα 14,5 εκατ. δολάρια και 10,5 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:    Π. Παππάς: Τι συμβαίνει με πλοίο που αγόρασε η Star Bulk πριν από τέσσερις μήνες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Γ. Οικονόμου: Ο εφοπλιστής επενδύει 350 εκατ. δολάρια σε scrubbers

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Νέα κίνηση στην αγορά ξηρού φορτίου από την Kassian Maritime



    ΣΧΟΛΙΑ