• Ναυτιλία

    Costamare (Κωστής Κωνσταντακόπουλος): Ρευστότητα 1,1 δισ. και εξασφαλισμένα έσοδα 2,3 δισ. δολάρια!

    Costamare: Προχώρησε στην αγορά 28 bulk carriers - MononewsTV

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος, Costamare


    Η ρευστότητα της ναυτιλιακής εταιρείας Costamare του Κωστή Κωνσταντακόπουλου, διαμορφώθηκε στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους 1.106 δισ. δολάρια, ενώ τα συμβατικά εξασφαλισμένα έσοδα για τον στόλο εμπορευματοκιβωτίων ανέρχονται σε περίπου 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα χρονικό ορίζοντα 3,4 ετών.

    Ο Γρηγόρης Ζήκος, Chief Financial Officer της Costamare Inc., σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, τόνισε:

    «Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, η εταιρεία δημιούργησε καθαρό εισόδημα περίπου 94 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, η ρευστότητα ήταν κοντά στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Στον τομέα των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, οι τιμές ναύλωσης έχουν σημειώσει σημαντική βελτίωση από τα τέλη του περασμένου έτους.

    Αν και ο όγκος των φορτίων έχει γενικά βελτιωθεί, η διαταραχή της Ερυθράς Θάλασσας είναι ο κύριος λόγος για τη βελτιωμένη αγορά.

    Εξασφαλίσαμε προληπτικά απασχόληση για το 97% και το 80% του στόλου μας για εμπορευματοκιβώτια για το 2024 και το 2025, αντίστοιχα, δημιουργώντας συμβατικά έσοδα 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με υπολειπόμενη χρονική διάρκεια ναύλωσης 3,4 χρόνια.

    Όσον αφορά το χύδην ξηρό φορτίο, ως μέρος της στρατηγικής μας για την ανανέωση του στόλου και την αύξηση του μέσου μεγέθους του, έχουμε συμφωνήσει για την απόκτηση δύο ακόμη πλοίων capesize και αποδεκτή παράδοση ενός πλοίου παρόμοιου μεγέθους.

    Συνολικά αποκτήσαμε πέντε πλοία capesize μέσης ηλικίας περίπου 12,5 ετών. Όσον αφορά τη Neptune Maritime Leasing, η πλατφόρμα αναπτύσσεται σταθερά, έχοντας καταλήξει συναλλαγές χρηματοδοτικής μίσθωσης για 24 πλοία συνολικά”

    Διαβάστε επίσης:

    Βουτιά 11,7% στις εξαγωγές τον Μάρτιο

    Eurovision: Ρεκόρ δεκαετίας στην τηλεθέαση έκανε η Μαρίνα Σάττι

    Πρόστιμο μαμούθ €21.140 σε μοτοσικλετιστή: Πέρασε… 12 φανάρια με κόκκινο



    ΣΧΟΛΙΑ