• Ναυτιλία

    Costamare (Κωστής Κωνσταντακόπουλος): Κέρδη 141,6 εκατ. δολαρίων και ρευστότητα 1 δισ.

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος, CEO, Costamare

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος, CEO Costamare


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Costamare Inc. γνωστοποίησε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023.

    Τα καθαρό εισόδημα της εταιρείας ανήλθε σε 141,6 εκατομμύρια δολάρια ή 1,16 δολάρια ανά μετοχή.

    Το προσαρμοσμένο καθαρό εισόδημα του πρώτου τριμήνου 2023 το οποίο θα διατεθεί  στους μετόχους είναι 46,5 εκατομμύρια δολάρια ή 0,38 δολάρια ανά μετοχή, ενώ η ρευστότητα του πρώτου τριμήνου 2023 διαμορφώθηκε στα 1.076,0 εκατ. δολάρια.

    Τα συμβατικά έσοδα για τον στόλο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ανέρχονται σε ύψος περίπου 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων με σταθμισμένη διάρκεια TEU 4,1 ετών.

    Ο Γρηγόρης Ζήκος, Οικονομικός Διευθυντής της Costamare Inc., σχολίασε τα οικονομικά αποτελέσματα ως εξής:

    “Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, η εταιρεία είχε καθαρό εισόδημα 142 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η ρευστότητα ήταν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

    Στην αγορά πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, οι τιμές ναύλωσης είναι σε ανοδική τάση με υψηλή ζήτηση σε όλους τους τομείς, ενώ οι περίοδοι των ταξιδιών αυξάνονται σε διάρκεια. Το βιβλίο παραγγελιών, ωστόσο, παραμένει η κύρια απειλή για την αγορά. Έχουμε καλύψει σχεδόν το 100% των ημερών ανοιχτής χρήσης των πλοίων εμπορευματοκιβωτίων για το 2023 και έχουμε ρυθμίσει προληπτικά μακροπρόθεσμη απασχόληση σε μελλοντική βάση για έναν αριθμό πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που θα βγουν από τη ναύλωση μεταξύ του 2023 και του 2025, έχοντας εξασφαλίσει για τον στόλο μας συμβόλαια έσοδα 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων με σταθμισμένη διάρκεια TEU 4 χρόνια.

    Από την πλευρά του ξηρού χύδην φορτίου, τα ιδιόκτητά μας πλοία ξηρού χύδην συνεχίζουν να διαπραγματεύονται στην αγορά.

    Η πλατφόρμα διαχείρισης φορτηγών πλοίων έχει αναπτυχθεί με έναν στόλο 51 πλοίων που έχουν ήδη καθοριστεί με ναυλώσεις περιόδου. Έχοντας συμφωνήσει να επενδύσει έως και 200 εκατομμύρια δολάρια, στόχος μας είναι να αναπτύξουμε την επιχείρηση της πλατφόρμας λειτουργίας ξηρού χύδην φορτίου σε συνετή βάση και να επιτύχουμε υγιείς αποδόσεις για τους μετόχους μας.

    Τέλος, κατά τη διάρκεια του τριμήνου γίναμε ο κορυφαίος επενδυτής στην Neptune Maritime Leasing Limited, μια αναπτυξιακή πλατφόρμα ναυτιλιακής μίσθωσης, έχοντας συμφωνήσει να επενδύσουμε έως και 200 εκατομμύρια δολάρια.

    Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες αξίες του ενεργητικού, πιστεύουμε ότι η επένδυση Neptune Leasing είναι μια ευνοϊκή απασχόληση της ρευστότητας της εταιρείας”.

    Διαβάστε επίσης

    Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου: Επιτυχείς δράσεις και πρωτοβουλίες φέρνουν έσοδα και κέρδη



    ΣΧΟΛΙΑ