• Ναυτιλία

    Contships Management (Νίκος Πατέρας): Επιστροφή στις αγορές πλοίων με στρατηγική σημασία

    Πατέρας

    Νικόλας Πατέρας, επικεφαλής Contships Management


    Η Contships Management, του Νικόλα Πατέρα επιστρέφει στις αγορές πλοίων, αξιοποιώντας ευκαιρίες της αγοράς.

    Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές η εταιρεία απέκτησε το πλοίο μεταφοράς κοντέινερ Vega Scorpio, δυναμικότητας 966-teu.

    Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 2010.

    Η τιμή αγοράς του πλοίου δεν γνωστοποιήθηκε, ωστόσο έγινε γνωστό ότι το πλοίο θα παραληφθεί από λιμάνι της Καραϊβικής.

    Σύμφωνα με εκτίμηση του ναυλομεσιτικού οίκου VesselsValue η αξία του πλοίου που κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο Yangfan Zhoushan ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια δολάρια.

    Επισημαίνεται ότι ο Νικόλας Πατέρας έχει αγοράσει περισσότερα από 50 πλοία από το 2015. Η Contships έχει ήδη άλλα επτά αδέλφια πλοία του Vega Scorpio στο στόλο της, ο οποίος τώρα περιλαμβάνει 47 boxships με ανάλογο μέγεθος.

    Η μεταφορική ικανότητα του πλοίου μεταφοράς κοντέινερ είναι σε αυτή την περίοδο περιζήτητη, δεδομένου ότι έχουν αλλάξει οι διαδρομές των πλοίων εμπορευματοκιβωτίων και απαιτούνται, κυρίως στη Μεσόγειο μικρότερα πλοία.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον οίκο Clarksons, η τιμή ναύλωσης για διάστημα από 6 έως 12 μηνών για έναν πλοίο μεταφοράς κοντέινερ 1.000 teu αυξήθηκε κατά 11% μέσα σε ένα μήνα και διαμορφώθηκε στα 8.000 δολάρια την ημέρα, το οποίο είναι στο υψηλότερο επίπεδό του από τον περασμένο Νοέμβριο.

    Ο Νικόλας Πατέρας, υπενθυμίζεται ότι αγόρασε για τελευταία φορά πλοίο τον περασμένο Οκτώβριο, το AS Rosalia, μεταφοράς 1.500 teu της MPC Containerships. Το πλοίο, ναυπήγησης 2009, μετονομάστηκε σε Contship Box.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Τιτάν, Πειραιώς οδηγούν την αγορά στις 1.410 μονάδες



    ΣΧΟΛΙΑ