• Ναυτιλία

    Clarksons: Σε χαμηλό 12ετίας οι παραδόσεις νεότευκτων πλοίων φέτος

    ναυπηγεία Dayang

    Τα ναυπηγεία Dayang του ομίλου SinoPacific Group


    Η παραγωγή των ναυπηγείων ανά τον κόσμο αναμένεται φέτος να υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 ετών και να είναι η μισή της παραγωγής-ρεκόρ του 2011, σύμφωνα με την Clarksons Research Services.

    Ο ερευνητής George Warner εκτιμά πως φέτος θα παραδοθούν από τα ναυπηγεία πλοία συνολικής χωρητικότητας 80,7 εκατομμυρίων dwt, που ισοδυναμεί μόλις με το 49% της παραγωγής του 2011 και είναι το χαμηλότερο επίπεδο παραγωγής από το 2006.

    Οι παραδόσεις νεότευκτων πλοίων ξηρού φορτίου αναμένεται να φτάσουν φέτος τα 27,5 εκατ. dwt, μειωμένες κατά πάνω από 25% σε σχέση με πέρυσι και κατά 72% σε σχέση με τα επίπεδα-ρεκόρ του 2011. Ο Warner παρατηρεί μάλιστα πως το 2011 το 61% του τονάζ που παραδόθηκε από τα ναυπηγεία αφορούσε σε πλοία ξηρού φορτίου, ενώ φέτος το εκτιμώμενο ποσοστό είναι μόλις 34%.

    Ταυτόχρονα, το τονάζ των τάνκερ που αναμένεται να παραδοθούν φέτος προβλέπεται στα 30,1 εκατ. dwt, πεσμένο κατά 22% σε σχέση με το 2017 και κατά 27% σε σχέση με το 2011.

    Στην αγορά των containerships αναμένεται αύξηση των παραδόσεων σε ετήσια βάση κατά 9%, στα 1,3 εκατ. teu, που είναι οριακά κάτω από τις αντίστοιχες παραδόσεις του 2011.

    Οι τάσεις των παραδόσεων ποικίλλουν ανάλογα με τον τομέα αυτήν την περίοδο, με την παραγωγή πλοίων ξηρού φορτίου να συνεχίζει να μειώνεται, ενώ η παραγωγή boxships και τάνκερ έχει ακολουθήσει μία πιο ασταθή πορεία”, αναφέρει ο Warner, σύμφωνα με το TradeWinds, προσθέτοντας: “Και με τις παραδόσεις αυτήν την περίοδο να αναμένεται να αποδυναμωθούν ξανά το 2019, η παραγωγή των ναυπηγείων πιθανόν να υποχωρήσει περαιτέρω προτού δει ανάκαμψη”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Α. Φράγκου: Γιατί σταμάτησε η διαπραγμάτευση των μετοχών της Navios Containers στη νορβηγική αγορά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Δράγνης: Τα νέα από τη Νότια Κορέα που έφεραν χαμόγελα στην Oceangold

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος Έλληνας εφοπλιστής παίρνει πίσω τα σχέδιά του για είσοδο στον Nasdaq

    Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα



    ΣΧΟΛΙΑ