• Ναυτιλία

    Χρηματοδότηση 22,5 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η Castor Maritime του Πέτρου Παναγιωτίδη

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Castor Maritime του Πέτρου Γ. Παναγιωτίδη, που έχει την έδρα της, στην Κύπρο εξασφάλισε χρηματοδότηση 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων από Τράπεζα της Ασίας για να υλοποιήσει την επένδυση της στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων.

    Επισημαίνεται ότι η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία παρέλαβε πρόσφατα τα δύο πρώτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Πρόκειται για τα πλοία Ariana A και Gabriela A, από την πλοιοκτήτρια εταιρεία Pavimar, που ελέγχεται από την Ισμήνη Παναγιωτίδη, αδελφή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Castor, Πέτρου Παναγιωτίδη.

    Το δάνειο, που εξασφαλίζεται για τα Γερμανικής κατασκευής πλοία 2.700 teu το 2005, θα έχει διάρκεια πέντε ετών και θα έχει τόκο σε SOFR.

    Η εταιρεία πλήρωσε 50,75 εκατομμύρια δολάρια για τα δύο πλοία. Το πλοίο Ariana A έχει τουλάχιστον τέσσερις μήνες συμβόλαιό του με 23.250 δολάρια την ημέρα, ενώ η Gabriela A θα κερδίζει 26.350 δολάρια την ημέρα για ελάχιστη διάρκεια περίπου 16 μηνών.

    Η εταιρεία διαθέτει επί του παρόντος ένα στόλο 30 πλοίων, εκ των οποίων ένας στόλος οκτώ δεξαμενόπλοιων θα μεταβιβαστεί στην νεοσύστατη θυγατρική, την Toro.

    Διαβάστε επίσης:

    Στα ύψη οι ναύλοι μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου εν όψει των κυρώσεων της ΕΕ

    Εκατοντάδες πλοία LNG ναυπηγεί το Κατάρ σε Κίνα και Ν. Κορέα

     



    ΣΧΟΛΙΑ