• Ναυτιλία

    Castor Maritime (Π. Παναγιωτίδης): Nέα εξαγορά bulker – Στα 29 τα πλοία του στόλου της

    Castor Maritime: Κέρδη για την ναυτιλιακή εταιρεία του Πέτρου Παναγιωτίδη

    Castor Maritime


    Στην εξαγορά ενός bulker προχώρησε η ναυτιλιακή Castor Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη, αυξάνοντας τον αριθμό των πλοίων του στόλου της στα 29.

    Συγκεκριμένα, προχώρησε σε συμφωνία για την απόκτηση ενός panamax που κατασκευάστηκε σε ιαπωνικό ναυπηγείο το 2012, από εταιρεία στην οποία πρόσωπο της οικογένειαw του προέδρου και CEO της Castor κατέχει ποσοστό μειοψηφίας.

    Η τιμή πώλησης ανήλθε στα 23,5 εκατ. δολάρια και η ναυτιλιακή θα το παραλάβει μόλις ολοκληρωθεί η ειδική επιθεώρηση του, στην οποία περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση συστήματος επεξεργασίας νερού έρματος.

    Πρόκειται για το δεύτερο πλοίο που εξαγοράζει η ναυτιλιακή αυτό το μήνα, καθώς πριν από περίπου δύο εβδομάδες ανακοίνωσε την απόκτηση ενός aframax τάνκερ κατασκευής 2006, έναντι 18,15 εκατ. δολαρίων.

    Η τελευταία κίνηση θα αυξήσει τον στόλο της Castor σε 29 πλοία, συμπεριλαμβανομένων ενός capesize, επτά kamsarmaxes, 12 panamaxes και εννέα δεξαμενόπλοια.

    Παράλληλα, η Castor Maritime ανακοίνωσε τη ναύλωση του panamax Magic Marsκατασκευής 2014, με ημερήσιο ναύλο ίσο με το 91% του μέσου όρου των 5 χρονοναυλώσεων (5TC) του Baltic Panamax Index.

    Η ναύλωση ξεκίνησε στις 6 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μεταξύ 11 έως 14 μήνες.

    Η Castor Maritime εμφάνισε κέρδη 15,5 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 και 23,1 εκατομμύρια κέρδη στο 9μηνο του τρέχοντος έτους.

    Τα έσοδα της διαμορφώθηκαν σε 43,3 εκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του έτους έναντι 2,8 εκατ. δολαρίων το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

    Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Castor σχολιάζοντας τα οικονομικά στοιχεία του 9μήνου, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να αναζητά συνεχώς ευκαιρίες στον ναυτιλιακό χώρο εκμεταλλευόμενη την ισχυρή κεφαλαιακή της θέση.

    Διαβάστε ακόμη:

    Seanergy Maritime: Αναχρηματοδότηση δανείου με κέρδος ενός εκατ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ