Ναυτιλία

Μπιάγκης: Οι Λιμενικοί ασκούν με συνέπεια τα καθήκοντά τους και επιτηρούν τα θαλάσσια σύνορά μας

O βουλευτής Κερκύρας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μπιάγκης

O βουλευτής Κερκύρας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μπιάγκης


Μετά τις τελευταίες καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή έχει προβεί σε ενέργειες κατά των μεταναστών που δεν συνάδουν με τις σχετικές προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας και του διεθνούς δικαίου, ο Υπεύθυνος Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Βουλευτής Κέρκυρας, κ. Δημήτρης Μπιάγκης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ευνομίας αποτελώντας για δεκαετίες πυλώνα δημοκρατίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θεωρώ δεδομένο ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη παραμένει διαρκώς προσηλωμένη στο έργο της και δύναται να επιλαμβάνεται επί κάθε είδους σχετικής καταγγελίας στον βαθμό που αυτή στοιχειοθετείται επαρκώς.

Είναι επίσης κοινά αποδεκτό ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής επιτελούν τα κύρια καθήκοντά τους, ήτοι την έρευνα και διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα και την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων της χώρας, αποτελεσματικά, με συνέπεια και αυταπάρνηση και με σεβασμό στη νομιμότητα.

Σε μία δύσκολη για τη χώρα μας συγκυρία, όπου αμφισβητούνται ακόμη και τα αυτονόητα κυριαρχικά της δικαιώματα, σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη και σημαντική, εθνικά, κοινωνικά και γεωστρατηγικά, περιοχή του Αιγαίου, απαιτείται ψυχραιμία και ενότητα, προτάσσοντας το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού που ταυτίζονται διαχρονικά με τη στάση αλλά και τα συμφέροντα της Ελλάδας, αποφεύγοντας παράλληλα κάθε είδους άσκοπη και αντιπαραγωγική εσωστρέφεια».

Διαβάστε επίσης:

Μπιάγκης: Στη Βουλή το θέμα των 2 πλοίων και των ναυτικών που κρατούνται στο ΙράνΣΧΟΛΙΑ