• Ναυτιλία

    B. Ρέστης: Στο Χρηματιστήριο του Όσλο η Golden Energy Offshore

    Η οικογένεια Ρέστη παραλαμβάνει το νέο δεξαμενόπλοιο


    Ντεμπούτο στο Χρηματιστήριο του Όσλο κάνει η εταιρία Golden Energy Offshore, συμφερόντων του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία κατέθεσε αίτημα εισαγωγής στην αγορά Merkur του Χρηματιστηρίου του Όσλο, το οποίο έγινε δεκτό. Η συγκεκριμένη αγορά, αποτελεί μία εναλλακτική για τις εταιρίες, καθώς έχει μικρό χρόνο αναμονής από την υποβολή αίτησης μίας εταιρίας μέχρι την εισαγωγή της και εξασφαλίζει μεγάλη προβολή και ρευστότητα για τις μετοχές μέσω της ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης τους.

    Η Golden Energy Offshore, από το 2007, που είχε μόλις δύο πλοία, μέχρι και σήμερα έχει αναπτυχθεί σημαντικά. Διαθέτει πλέον στόλο με εννέα πλοία OSV (πλοία ανεφοδιασμού ανοιχτής θαλάσσης), μέσης ηλικίας τριών ετών.

    Την εταιρία ελέγχει η Enterprises Shipping & Trading, του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη. Στο τέλος του 2017, η ναυτιλιακή έλαβε έγκριση από τους ομολογιούχους της για την μετατροπή του χρέους σε μετοχικό κεφάλαιο.

    Σημειώνεται ότι  η εταιρία είχε επισημάνει κατά την έκθεση του τρίτου τριμήνου ότι δεν θα ήταν σε θέση να πληρώσει την τελευταία δόση των ομολόγων που λήγουν τον Δεκέμβριο.

    Ωστόσο, η νορβηγική εταιρία εκτιμά ότι βρίσκεται πλέον σε καλή θέση, παρά τις δυσκολίες στην αγορά OSV που δραστηριοποιείται.

    Πλέον, μετά τη συμφωνία, δεν έχει υποχρεώσεις και αναμένεται να συνεχίσει τις κινήσεις ανάπτυξης.

    Τα έσοδα της στο εννεάμηνο ανήλθαν στα 67 εκατ. νορβηγικές κορώνες, δηλαδή 8,54 εκατ. δολ. και οι ζημιές της στα 3,54 εκατ. νορβηγικές κορώνες.

    φορτηγό πλοίο Ρέστης
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize “Spartacus” της Enterprises Shipping & Trading είναι χωρητικότητας 179156.2-dwt και κατασκευής του έτους 2011

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Δ. Διαμαντίδης: Και η Delta Tankers στον «χορό» των διαλύσεων πλοίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αρ. Πίττας: Αύξηση 30% για δύο ναυλοσύμφωνα της Euroseas

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γρ. Καλλιμανόπουλος: Πωλητήριο σε 26 πλοία της χρεοκοπημένης Toisa!

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ