• Ναυτιλία

    Attica Group: Με 38 ερωτήματα στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού η απορρόφηση της ΑΝΕΚ

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group και πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Σπυρίδων Πασχάλης

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group και πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Σπυρίδων Πασχάλης


    Η Επιτροπή Ανταγωνισμού με επιστολή της προς τη διοίκηση της Attica Group έθεσε συνολικά 38 ερωτήματα και ζητά διευκρινίσεις για τη συμφωνία που υπέγραψαν στις 23 Σεπτεμβρίου με την ΑΝΕΚ.

    Η διοίκηση της Attica Group, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, απάντησε την περασμένη Παρασκευή και στις 38 διευκρινιστικές ερωτήσεις, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές αναμένονται και συμπληρωματικές ερωτήσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Οι διαδικασίες, προβλέπεται να διαρκέσουν τουλάχιστον έως τις 20 Ιανουαρίου, αν ικανοποιηθούν όλα τα ερωτήματα. Σε αντίθετη περίπτωση η διαβούλευση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού θα κρατήσει έως τον Ιούνιο.

    Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία προβλέπει: «τη συγχώνευση με απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica Group με σχέση ανταλλαγής μία (1) κοινή ή προνομιούχο μετοχή της ΑΝΕΚ προς 0,1217 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της ATTICA και την καταβολή του ποσού των 80.000.000 ευρώ προς πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του δανεισμού της ΑΝΕΚ προς τους πιστωτές (ανεξόφλητο κεφάλαιο ύψους 236.419.251,23 ευρώ πλέον του συνόλου ανεξόφλητων τόκων ως την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής) από το ενοποιημένο σχήμα που θα προκύψει κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης.

    Τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών θα συγκληθούν σύμφωνα με το νόμο και τα καταστατικά τους, για να αποφασίσουν σχετικά με την έναρξη και τις επιμέρους παραμέτρους της διαδικασίας συγχώνευσης.

    Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής θα συζητηθεί εν συνεχεία στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών και θα επιβεβαιωθεί με έκθεση ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα για το δίκαιο και εύλογο.

    Η συγχώνευση θα τεθεί προς έγκριση από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων των δύο εταιριών».

    Διαβάστε επίσης:

    Attica Group: Έσοδα 220,17 εκατ. ευρώ και κέρδη 60,70 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ