• Ναυτιλία

    Αθανάσιος Φειδάκης: Καμπανάκι από τον Nasdaq στην Globus Maritime

    Αθανάσιος Φειδάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Globus Maritime

    Αθανάσιος Φειδάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Globus Maritime


    Επιστολή προειδοποίησης από τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές έλαβε η ναυτιλιακή Globus Maritime της οικογένειας Φειδάκη, καθώς η μετοχή της διαπραγματεύεται κάτω από το ένα δολάριο.

    Συγκεκριμένα, η μετοχή της ναυτιλιακής που είναι εισηγμένης στην αγορά του Nasdaq, βρίσκεται από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 11 Ιουλίου και για πάνω από 30 συνεχόμενες συνεδριάσεις κάτω από το κατώτατο επιτρεπτό, από τους κανονισμούς του αμερικανικού χρηματιστηρίου, όριο του ενός δολαρίου.

    Στη συνεδρίασης της 14ης Ιουλίου η μετοχή έκλεισε στα 0,8721 δολάρια σημειώνοντας πτώση 0,90%. Έχει καταγράψει υψηλό 52 εβδομάδων στα 1,96 δολάρια και χαμηλό στα 0,87 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του yahoo finance, ενώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώνεται στα 17,9 εκατ. δολάρια.

    Mέσα στις επόμενες 180 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2024, η ναυτιλιακή θα πρέπει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η τιμή της μετοχής της να επανέλθει πάνω από το ένα δολάριο και να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα για τουλάχιστον 10 συνεχόμενες συνεδριάσεις.

     Σε ανακοίνωση της η εταιρεία επισήμανε ότι εξετάζει τις επιλογές της για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχόμενου να προχωρήσει σε reverse split των μετοχών της, όπως έχουν κάνει και άλλες ελληνικές ναυτιλιακές που βρέθηκαν σε ανάλογη θέση.

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq εταιρεία διαθέτει σήμερα εννέα bulkers συνολικής χωρητικότητας 657,467 dwt με μέση ηλικία τα 11,2 έτη. Επίσης, έχει υπό κατασκευής τρία ultramax.

    Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες επιστολές έλαβαν στα τέλη Απριλίου η Castor Maritime συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη, και η Performance Shipping με CEO τον Ανδρέα Μιχαλόπουλο και πρόεδρο την Αλίκη Παληού λόγω της υποχώρησης της τιμής των μετοχών τους κάτω από το ένα δολάριο.

    Οι μετοχές τους παραμένουν, προς το παρόν, σε χαμηλά επίπεδα.
    Διαβάστε ακόμη:

    Xάρης Βαφειάς: Συμμόρφωση της Imperial Petroleum με τους κανονισμούς του Nasdaq – Στα 3,7 δολ. η μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ