• Ναυτιλία

    Αθανάσιος Φειδάκης: Η Globus Maritime ενισχύει το στόλο της

    Φειδάκης Globus

    Θάνος (αριστερά) και Γιώργος (δεξιά) Φειδάκης, εφοπλιστές Globus Maritime Ltd.


    Με ένα ακόμη φορτηγό πλοίο ενίσχυσε το στόλο της η ναυτιλιακή Globus Maritime Limited, συμφερόντων της οικογένειας Φειδάκη.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά του ενός bulker Kamsarmax κατασκευής 2015 στο ναυπηγείο Hudong-Zhonghua, έναντι 18,4 εκατ. δολαρίων.

    Αν και δεν αναφέρει το όνομα του πλοίου, ωστόσο, η περιγραφή ταιριάζει με το πλοίο SBI Cong, το οποίο πούλησε την περασμένη εβδομάδα η Scorpio Bulkers, στην ίδια τιμή. 

    Το bulker θα παραδοθεί στην Globus το τέταρτο τρίμηνο του 2020, αυξάνοντας σε έξι τον αριθμό των μοντέρνων πλοίων του στόλου της, συνολικής χωρητικότητας 381,738 dwt, με μέση ηλικία τα 10,9 έτη (έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020).

    Ο Αθανάσιος Φειδάκης, πρόεδρος και CEO της ναυτιλιακής σχολίασε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συμφωνία για την απόκτηση ενός σύγχρονου πλοίου που θα αυξήσει την μεταφορική ικανότητα του στόλου μας, θα μειώσει τη μέση ηλικία του και θα επεκτείνει τα περιουσιακά μας στοιχεία.  
    Πιστεύουμε ότι αυτή η επένδυση αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα σε μια αγορά με πολλά υποσχόμενες προοπτικές και με μεγάλη διάρκεια ζωής.  Συνεχίζουμε να βλέπουμε ευκαιρίες περαιτέρω επέκτασης και καθώς η αγορά κινείται προς πιο υγιή θεμελιώδη, ψάχνουμε προσεκτικά και συνεχώς για πλοία που ταιριάζουν στο προφίλ και τις λειτουργικές μας ανάγκες”.

    Πρόκειται για μία ακόμη κίνηση Έλληνα εφοπλιστή στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων, και μάλιστα στον κλάδο ξηρού φορτίου.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της VesselsValue, κατά το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2020, ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων εξαγόρασαν 35 μεταχειρισμένα πλοία, εκ των οποίων τα 23 ήταν bulkers συνολικής αξίας 279 εκατ. δολαρίων, τα 4 τάνκερ αξίας 94 εκατ. δολαρίων και τα πέντε contanerships αξίας 47 εκατ. δολαρίων.

    Σύμφωνα με τον ναυλομεσιτικό οίκο Lion Shipbrokers, ο Όμιλος Τσάκου εξαγόρασε το φορτηγό πλοίο E. R. America χωρητικότητας 179.570 dwt και κατασκευής 2010 στα ναυπηγεία Daewoo της Ρουμανίας, έναντι 20,75 εκατ. δολαρίων.

    Η Alpha Bulkers απέκτησε το φορτηγό πλοίο SBI Rock χωρητικότητας 82.057 dwt, κατασκευής 2016 στα κινεζικά ναυπηγεία Jiangsu Newyangzi. Η τιμή πώλησης ανήλθε στα 18,1 εκατ. δολάρια.

    Η ναυτιλιακή Kouros Maritime απέκτησε το bulker Capetan Costis, χωρητικότητας 34.146 dwt, κατασκευής 2011, στην τιμή των 8,25 εκατ. δολαρίων.

    H ναυτιλιακή Polembros Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Σπύρου Πολέμη, σύμφωνα με την Allied Shipbroking απέκτησε πρόσφατα το χωρητικότητας 95,712 dwt post panamax Double Paradise, κατασκευής 2011, έναντι 16 εκατ. δολαρίων.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ