ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η EuroDry Ltd., του Αριστείδη Πίττα, γνωστοποίησε σήμερα τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο και το δωδεκάμηνο που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2025.
Όσον αφορά το τέταρτο τρίμηνο, τα συνολικά καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 17,4 εκατομμύρια δολάρια. Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους, είναι ύψους 3,2 εκατομμυρίων δολαρίων ή 1,14 δολάρια κέρδη ανά μετοχή, που αποδίδονται στους μετόχους.
Κατά μέσο όρο 11,2 πλοία ήταν στην ιδιοκτησία και λειτουργία τους κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2025, με μέσο ισοδύναμο χρονοναύλωσης 16.262 δολάρια την ημέρα.
Μέχρι σήμερα, περίπου 5,3 εκατομμύρια δολάρια έχουν χρησιμοποιηθεί για την επαναγορά 334.674 μετοχών της εταιρείας, στο πλαίσιο του σχεδίου επαναγοράς μετοχών ύψους έως 10 εκατομμυρίων δολαρίων, που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο 2022.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συνέχιση του σχεδίου επαναγοράς μετοχών για ένα ακόμη έτος τον Αύγουστο 2025 και θα το επανεξετάσει μετά από μια περίοδο δώδεκα μηνών.
Στο δωδεκάμηνο τα συνολικά καθαρά έσοδα ήταν 52,3 εκατομμύρια δολάρια.
Τα προσαρμοσμένα EBITDA1 ανήλθαν σε 12,5 εκατομμύρια δολάρια.
Κατά μέσο όρο 12,0 πλοία ήταν στην κατοχή και λειτουργούσαν κατά τη διάρκεια των δώδεκα μηνών του 2025, με μέσο ισοδύναμο χρονοναύλωσης ναύλου 11.642 δολάρια την ημέρα.
Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry, σχολίασε: «Κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2025 και μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου του 2026, η αγορά ξηρού φορτίου παρέμεινε αρκετά ισχυρή, με τις τιμές χρονοναύλωσης για τα πλοία Ultramax να παραμένουν κατά μέσο όρο πάνω από 15.000 δολάρια την ημέρα. Οι τιμές χρονοναύλωσης Kamsarmax είχαν παρουσιάσει παρόμοια επίπεδα. Αυτά τα επίπεδα τιμών της αγοράς είναι πάνω από τα επίπεδα νεκρού σημείου μας για την επίτευξη τόσο θετικών κερδών όσο και ταμειακών ροών και, ως εκ τούτου, καταγράψαμε ένα αρκετά κερδοφόρο τέταρτο τρίμηνο του 2025 σε αντίθεση με τα προηγούμενα τρία τρίμηνα του έτους.
Επιπλέον, λόγω των ενισχυμένων τιμών, ολοκληρώσαμε μια χρονοναύλωση ενός έτους για ένα από τα πλοία μας, ένα Ultramax, στα 15.500 δολάρια την ημέρα, μια μετατόπιση στη στρατηγική μας, χρησιμοποιώντας τα πλοία μας είτε σε ναυλώσεις συνδεδεμένες με δείκτες είτε σε βραχυπρόθεσμα συμβόλαια, όταν η αγορά βρισκόταν σε χαμηλότερα επίπεδα. Στην πραγματικότητα, καθώς η αγορά συνεχίζει να διατηρεί το τρέχον επίπεδό της ή, ενδεχομένως, να βελτιώνεται, σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε ναυλώσεις διάρκειας ενός έτους ή και μεγαλύτερης διάρκειας για ένα μεγαλύτερο μέρος του στόλου μας.
Στο μέτωπο της ρευστότητας, η πώληση του M/V Eirini P, και η χρηματοδότηση ενός μεγάλου μέρους των δόσεων προ-παράδοσης των νεότευκτων πλοίων μας αύξησαν τα διαθέσιμα κεφάλαιά μας για πιθανές περαιτέρω επενδύσεις, εάν εντοπιστούν επωφελείς επιλογές για κάτι τέτοιο.
Αναμένουμε μια άριστα ισορροπημένη αγορά τα επόμενα δύο χρόνια, με σημαντικές γεωπολιτικές και οικονομικές αβεβαιότητες που εξακολουθούν να εξελίσσονται, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να δημιουργήσουν αλλαγές στην αγορά. Παραμένουμε επιμελείς για να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία είτε επεκτείνοντας τον στόλο μας είτε αξιοποιώντας τις ευκαιρίες ναύλωσης σε ελκυστικά επίπεδα προς όφελος των μετόχων μας.»
Διαβάστε επίσης:
Χάρης Βαφειάς (C3is): Αυξήθηκαν τα κέρδη κατά 481%
Drewry: Συνεχίζουν την πτωτική τάση οι τιμές διακίνησης με πλοία των κοντέινερ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Εναλλαγή προσήμου στις τράπεζες, νευρικότητα και λήξη παραγώγων
- BBC: Τι θα γίνει αν οι ΗΠΑ «χτυπήσουν» το Ιράν – Τα 7 σενάρια
- Πειραιώς και SIX παρουσιάζουν νέο μοντέλο άμεσης μετασυναλλακτικής πρόσβασης στην Ελληνική Αγορά Μετοχών
- Στη Γάνδη σήμερα οι εμπειρογνώμονες για τις φωτογραφίες των 200 αγωνιστών της Καισαριανής – Στόχος η επιστροφή τους στην Ελλάδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.