Ναυτιλία

Αργύρης Οικονόμου (δήμαρχος Ελευσίνας): Στηρίξτε την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Αργύρης Οικονόμου, δήμαρχος Ελευσίνας

Αργύρης Οικονόμου, δήμαρχος Ελευσίνας


Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Αρχηγούς όλων των κομμάτων, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ζήτησε την ψήφιση μέτρων για στήριξη των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου ζήτησε από όλους τους εμπλεκομένους τη στήριξη της εξυγίανσης, στη Βουλή των Ελλήνων και επισήμανε:

«Ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, το 2019, η θέση του Δήμου Ελευσίνας ήταν ξεκάθαρη και σταθερή, δίπλα στους 600 εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας, οι οποίοι και για περισσότερα από 10 έτη ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας.

Η εξυγίανση των Ναυπηγείων έχει πολλαπλά οφέλη, πρωτίστως για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους, ενώ θα συμβάλλει τα μέγιστα στην εθνική και τοπική οικονομία».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Το ζήτημα της εξυγίανσης των Ναυπηγείων μας απασχολεί έντονα και ήρθε η ώρα να μπει ένα οριστικό τέλος στη χρόνια ταλαιπωρία όλων αυτών των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Με την επιστολή που έστειλα προς όλους τους εμπλεκομένους, ζητώ τη στήριξή τους στο σχέδιο εξυγίανσης, στην επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η απόδοση των δεδουλευμένων των εργαζομένων και οι προοπτικές ανάπτυξης είναι η απόλυτη προτεραιότητα για εμάς και το έχουμε δηλώσει και καταθέσει με κάθε δυνατό τρόπο. Παράλληλα, ζήτησα από τον Πρόεδρο να παραστώ στη συζήτηση του νομοσχεδίου έτσι ώστε να μεταφέρω την αγωνία της πόλης μας».

Διαβάστε επίσης:

ΕΕΕ: Οι ναυτικοί διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της ναυτιλίας

Ο Τζιανλουίτζι Απόντε της MSC αγόρασε 207 πλοία κοντέινερ μέσα σε 22 μήνες!ΣΧΟΛΙΑ