• Ναυτιλία

    Απολύθηκαν 800 ναυτικοί από την P&O Ferries μέσω zoom

    P&O Ferries

    P&O Ferries


    H P&O Ferries απέλυσε 800 μέλη του προσωπικού που εργάζονται στα πλοία της εταιρείας. Ωστόσο, κάποιοι από τους ναυτικούς του πληρώματος αψηφούν τις εντολές και αρνούνται να εγκαταλείψουν τα πλοία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

    Η είδηση κοινοποιήθηκε στους εργαζόμενους μέσω zoom. Η ακτοπλοϊκή εταιρεία εξήγησε ότι η «δύσκολη απόφαση» ελήφθη για να διασφαλιστεί το μέλλον της επιχείρησης.

    Το συνδικάτο εξήγησε ότι τα μέλη του πληρώματος θα αντικατασταθούν με «ξένο εργατικό δυναμικό» . Η P&O απάντησε ότι οι υπηρεσίες της δεν θα λειτουργήσουν τις «επόμενες ημέρες» και κάλεσε τους επιβάτες να χρησιμοποιήσουν άλλες εταιρείες.

    Η P&O είπε ότι η επιβίωση του ομίλου εξαρτιόταν από «την πραγματοποίηση γρήγορων και σημαντικών αλλαγών».

    «Προς το παρόν η P&O Ferries δεν είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση. Καταγράψαμε ζημιά 100 εκατομμυρίων λιρών από πέρυσι που καλύφθηκε από τη μητρική μας εταιρεία DP World. Αυτό δεν είναι βιώσιμο. Χωρίς αυτές τις αλλαγές δεν υπάρχει μέλλον για την P&O Ferries.”

    Σύμφωνα με το συνδικάτο, υπάλληλοι  ασφαλείας στάλθηκαν ακόμη και σε ένα πλοίο που ήταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Larne, στη Βόρεια Ιρλανδία, για να απομακρύνουν το προσωπικό στο πλοίο.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση Ναυτικού Επιμελητηρίου με τον ιταλικό νηογνώμονα

    HELMEPA: 40 Χρόνια δράση για την υγεία των θαλασσών

    Πάνω από 80 ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Ρωσία – 179 πλοία κατευθύνονται σε ρωσικά λιμάνια, 96 είναι εγκλωβισμένα στις εμπόλεμες περιοχές



    ΣΧΟΛΙΑ