• Ναυτιλία

    Απεβίωσε ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης – Είχε δωρίσει την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις

    • NewsRoom

    Ο Ιάκωβος Τσούνης παρασημοφορημένος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές


    Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο 10 Απριλίου ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο  401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

    Ο Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε στην Πάτρα και ήταν απόγονος των αγωνιστών του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων. Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, ήταν δασάρχης και ο Ιάκωβος ήταν το τελευταίο από 13 παιδιά. Πολέμησε σε ηλικία 15 ετών στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940. Ξεκίνησε ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισέρχεται στην ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη περιουσία.

    Ο Ιάκωβος Τσούνης τιμήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία έπειτα από την απόφασή του να δωρίσει το σύνολο της περιουσίας του, αξίας 23 εκατομμύρια ευρώ,  καθώς  και 60 αποβατικά σκάφη (αμφιβίων επιχειρήσεων), στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Βουλή ευχαρίστησε τον εφοπλιστή Ιάκωβο Τσούνη για την μεγάλη δωρεά του στις Ένοπλες Δυνάμεις

    Προεδρία της Δημοκρατίας: Με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής τιμήθηκε ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης

    Γιάννης Αγγελικούσης: Έφυγε από τη ζωή ο μεγαλύτερος Έλληνας εφοπλιστής της σύγχρονης εποχής



    ΣΧΟΛΙΑ