• First Top Stories

    Ανησυχία από Commission: Ούτε τον Ιούλιο δεν ολοκληρώνεται ο έλεγχος στην Ελλάδα


    Την εκταμίευση δόσης στην Ελλάδα με στόχο την εξυπηρέτηση του χρέους και την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου φέρεται να προτείνει η Κομισιόν ενόψει της συζήτησης του Eurogroup της Δευτέρας και μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η “Καθημερινή”. Είναι προφανές ότι η Commission διαβλέπει καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του ελέγχου και για τον λόγο αυτό προχωράει σε μία συμβιβαστική πρόταση ώστε να μην αδειάσουν τα κρατικά ταμεία έως ότου υπάρξει συμφωνία για τα θέματα των προληπτικών μέτρων και του χρέους.

    Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση αυτής της δόσης είναι η κυβέρνηση να νομοθετήσει τον μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης αποκλίσεων.

    Δεδομένου ότι μεγάλο ταμειακό πρόβλημα αναμένεται να προκύψει στα τέλη Ιουλίου που η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, η πρόταση της Commission  υποδεικνύει την ανησυχία που υπάρχει για μη ολοκλήρωση του ελέγχου έως τα τέλη Ιουλίου.

    ΔΝΤ: Συζητάμε ένα νέο δάνειο προς την Ελλάδα

    Ανοιχτό να συζητήσει  την εκταμίευση ενός νέου δάνειου προς την Ελλάδα φέρεται να είναι ΔΝΤ, το οποίο όμως θα είναι ξεχωριστό από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει το Bloomberg, το Ταμείο συνεχίζει να αμφισβητεί την ικανότητα της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ εντός της επόμενης διετίας.

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/article1-epitelous-xekinoun-ke-pali-i-ergasies-tis-ellinikos-chrisos-stis-skouries-tis-chalkidikis/43343

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/nea-epochi-stin-forodiafigi-patistepublicrevenuegrke-tha-vrite-olous-tous-forofigades/43052



    ΣΧΟΛΙΑ